BAZAR

Claudiu Săftoiu: Desfiinţarea TVR Cultural a fost necesară. Avea cheltuieli de 650.000 euro lunar

Întrebat, vineri seară, la Antena 3, de ce a închis TVR Cultural, Claudiu Săftoiu a spus că postul trebuia desfiinţat. „Când în casa în care trăieşti nu mai intră bani, va trebui să faci de aşa manieră încât să închizi o cameră sau alta şi să te mulţumeşti cu ceea ce se mai poate”, a explicat Săftoiu, precizând că TVR Cultural avea cheltuieli de 650.000 de euro pe lună, notează economica.net.

Totodată, oficialul Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a spus că TVR 3 avea costuri asemănătoare cu TVR Cultural, dar „a rămas în picioare” deoarece CA al TVR a dorit lucrul acesta. „Eu am avut o ofertă maximală – TVR 3, TVR Info şi TVR Cultural să fie suspendate până la vremuri mai bune. Nu s-a putut cu TVR 3. Am acceptat lucrul acesta, ca să nu cadă complet planul de redresare. Am cerut însă costuri zero pentru acest post”, a spus Săftoiu, precizând că pe TVR 3 se difuzează reluări şi transmisiuni din studiorile teritoriale ale Televiziunii Române.

Potrivit lui Săftoiu, TVR Cultural, prin natura lui, avea costuri de producţie relativ mari, în condiţiile în care audienţa era redusă. „Mergea şi difuza transmisiuni directe de la festivaluri muzicale, de la festivaluri teatrale, iar lucrurile acestea aveau costuri. Din păcate, audienţa era una destul de scăzută”, a spus Săftoiu.

El a spus, însă, că angajaţii TVR Cultural vor intra în procesul de selecţie de personal şi este convins că îşi vor găsi locul la noul post TVR 2 Cultural, după finalizarea procesului de restructurare.

TVR Cultural şi-a suspendat emisia sâmbătă, 15 septembrie, la ora 23.59, în urma unei decizii luate de preşedintele-director general al Televiziunii Române. Decizia face parte din procesul de implementare a Programului de redresare economică a SRTv.

Societatea Română de Televiziune este în prezent în plin proces de restructurare. Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv a aprobat, pe 28 septembrie, noua schemă organizaţională a Televiziunii Române, care prevede concedieri colective, în urma cărora ar urma să rămână 2.395 de angajaţi.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button