Claudiu Crăciun si Vlad Ioachimescu, retinuti la Pungesti: ”Am fost urcați în dube și loviți”

de:
08 dec. 2013
0 Afișari
Claudiu Crăciun si Vlad Ioachimescu, retinuti la Pungesti: ”Am fost urcați în dube și loviți

„Update din colonia penitenciar-industrială Pungești. Am fost luați din fața magazinului sătesc din Siliștea, urcați în dube și loviți cu simț de răspundere, în drum spre Vaslui. Probabil a fost o revanșă a jandarmeriei după umilința administrată azi de sătenii adunați în tabără. Un guvern care se poate impune numai prin forță e deja istorie. Fruntea sus, e începutul sfârșitului lor”, a scris Claudiu Crăciun pe pagina de Facebook.

Cei doi au ieșit, după câteva ore, de la secție. Jandarmii i-au distrus lui Vlad Ioachimescu și display-ul aparatului cu care filma.

„Pentru cei ingrijorati, aflati ca sunt bine. Am iesit din sectia de politie si sunt impreuna cu Claudiu Craciun, Bogdan Andrei Iohne si Gabriel Negulescu la redactia Vremea Noua. Cretinii aia de jandarmi care m-au ridicat din usa carciumii in timp ce filmam sunt atat de spalati pe creier incat nici macar nu aveau habar ca au comis nu mai putin de trei infractiuni simultan: abuz in serviciu, lipsire ilegala de libertate, si distrugere de bunuri. Facand bilantul, avem ceva dureri in urma mangaierilor jandarmilor, display-ul aparatului distrus, dar mult entuziasm in schimb. Avem multe de invatat de la satenii din Pungesti”, scrie Vlad Ioachimescu pe pagina de Facebook.

Citește și: Oreste, reținut de jandarmi la Pungești. Scandal la ieșire cu șeful DPIR VIDEO

În afară de protestarii amintiți mai sus, au mai fost reținuți și alți săteni, spun alți martori de la protest, pe paginile de Facebook.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vaslui, un grup de persoane a distrus gardul împrejmuitor aparţinînd unei societăţii private şi a avut un comportament violent asupra forţelor de ordine, Jandarmeria desfăşurând acţiuni specifice de verificare a împrejurărilor în care s-au comis aceste fapte, anunță adevarul.ro.

Cookies