CLATeatARIE – cum e să ieși din ringul de K1 și să intri în afacerea cu clătite. Curajul nebun al unui bucureștean

28 iul. 2021
2329 afișări
CLATeatARIE - cum e să ieși din ringul de K1 și să intri în afacerea cu clătite. Curajul nebun al unui bucureștean
CLATeatARIE - cum e să ieși din ringul de K1 și să intri în afacerea cu clătite. Curajul nebun al unui bucureștean

Povestea "CLATeatARIE" este despre un bărbat care, în pandemie, a făcut pasul afară din ringul de K1 și s-a apucat de o afacere cu clătite în București. În rândurile ce urmează am să vă povestesc despre clătite. Despre CLATeatARIE, K1, curaj și despre cum un campion din ring a vândut clătite, în pandemie, în Centrul Vechi al Capitalei. Pentru că îi merge bine și are feedback pozitiv, se extinde și are planuri și mai mari de viitor. Și în privința clătitelor cu diverse gusturi, și în ring.

Cum e să treci de la ringul de K1 la o afacere cu clătite? Răspunsul e în CLATeatARIE, povestea de azi din proiectul B365.ro Micile afaceri din marele oraș. CLATeatARIE pare să calce pe urmele succesului cunoscut în ringul național și în cel internațional de luptătorul de K1 Cristian Spetcu, elevul lui Ciprian Sora.

V-ați gândit vreodată cum e să începi o afacere înainte de pandemie cu câteva luni și apoi să ai ambiția nu doar să o ții pe linia de plutire în pandemie, ci chiar să o dezvolți? Ei, bine, despre asta este vorba în reportajul pe care îl prezentăm astăzi. Despre ambiție. Ambiție și gust, fără rabat la ingrediente.

CLATeatARIE. Sau cum pofta de clătite în miez de noapte te face (și) afacerist

(Și) afacerist, chiar dacă ești luptător de K1. Dar ești și motociclist și mai ieși noaptea la plimbare pe două roți prin București. Apoi, după ce te dai pe bulevardele Capitalei, vrei ceva dulce. Și nu orice, nu un croissant care îți este la îndemână la orice magazin nonstop, ci o clătită. De aici a început povestea afacerii lui Cristian Spetcu.

”Mă plimbam uneori noaptea cu motorul prin București și voiam să mănânc o clătită. Și nu găseam nicăieri pe sistemul eat&go. Erau doar restaurante. De multe ori, la ora 11 seara, închise”, ne-a explicat Cristi Spetcu, campionul din ringul de K1 care a dezvoltat acum această mică afacere.

A investit puțin peste 10.000 de euro și a dat drumul afacerii. Cu teamă, la început, dar cu speranță. Speranță care putea să i se năruiască peste doar câteva luni, în martie 2020, atunci când în România a venit pandemia. A continuat să creadă.

O CLATeatARIE în care a crezut și nu a făcut rabat la ingrediente

A crezut, a muncit chiar el în rulota frumos amenajată, și a câștigat. Nu doar pe plan financiar, ci și admirația celor care au gustat din clătitele lui și au devenit clienți fideli. Practic, acum, are cam 50% dintre clienți oameni care vin periodic să mănânce o clătită, poate două, la CLATeatARIA din Centrul Vechi, de lângă BNR. Și asta pentru că spune că nu face rabat la ingrediente. Folosește ce-i mai bun și nu cantitățile minime.

Cum în pandemie sălile de antrenamente au fost închise mai multe luni, iar evenimente sportive nu se puteau organiza, Cristi și-a întâmpinat chiar el clienții. Nu doar că i-a întâmpinat, ci chiar le-a preparat și le-a servit clătite.

Promovarea și-a făcut-o prin viu grai sau pe Facebook. Nu a investit sume mari în publicitate. L-a ajutat, ce-i drept, și numele. Un nume construit cu muncă, transpirație, arcade sparte sau cucuie în cap. Cap deasupra căruia a ridicat în ring centuri internaționale obținute pentru România. Se mândrește că este român și flutură tricolorul indiferent că este la Iași, București sau în ASIA.

Bucureștenii preferă clătita cu ciocolată și banană

Când vine vorba de ofertă, clienții au de unde alege. Sunt aproximativ 20 de sortimente de clătite cu care își pot delecta papilele gustative atunci când se plimbă prin Centrul Vechi. De la clasica clătită cu dulceață, până la cea cu ciocolată sau cu miere și nucă ori caramel și căpșune.

Sau, de ce nu, ceva mai special, precum clătitele cu praline sau biscuiți. Și, totuși, din cei aproximativ 150 de clienți zilnici pe care îi are, majoritatea preferă clătita cu ciocolată și banană.

Recomandă și preferă clătita cu ciocolată albă și fructe de pădure

Dacă ajungi pentru prima dată la tejgheaua clătităriei și îl întrebi pe Cristi ce-ți recomandă, îți va spune fără ezitare să încerci clătita cu ciocolată albă și fructe de pădure.

CLATeatARIE... sau cum să treci de la ringul de K1 la o afacere cu clătite

Spune asta, din două motive: pentru că recomandă combinația de fructe de pădure răcoritoare cu un topping fin de ciocolată albă într-o clătită pufoasă, dar și pentru că iubește aceste culori. Ah, nu v-am spus încă: Cristi este dinamovist. Și continuă să își susțină echipa favorită, în ciuda faptului că aceasta trece prin momente grele.

CLATeatARIE cu comenzi online, în Centrul Vechi sau în Pipera

Găsiți rulotele CLATeatARIE în două locuri din București. În Centrul Vechi, lângă BNR, sau în Pipera, în complexul de birouri Hermes.

În Centrul Vechi o să stați puțin mai mult la coadă, pentru că aici vin mai mulți clienți. Dar, puteți să vă comandați și online clătitele de aici. Prin Foodpanda sau Glovo.

CLATeatARIE... sau cum să treci de la ringul de K1 la o afacere cu clătite

Și, dacă o să fim în post când vă apucă pofta, nu o să păcătuiți. Găsiți și clătite de post.

Cookies