Clasic e fantastic – Cum să înţelegem muzica. Personaje de poveste

de:
21 mart. 2012
3 Afișari
Clasic e fantastic – Cum să înţelegem muzica. Personaje de poveste

Filarmonica “George Enescu” şi Asociaţia Clasic e fantastic continuă Campania de educaţia muzicală iniţiată anul trecut cu proiectul Clasic e fantastic şi anunţă duminică 1 aprilie un nou concert din ciclul Clasic e fantastic – Cum să înţelegem muzica.

Clasic e fantastic – Cum să înţelegem muzica. Personaje de poveste

Fragmente din operele Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart, Hänsel şi Gretel de Engelbert Humperdinck şi Motanul încălţat de Cornel Trăilescu.

Spectacol realizat în colaborare cu Opera Naţională Bucureşti

Regizor: Anda Tăbăcaru Hogea

Interpretează:

Adriana Alexandru

Antonela Bârnat

Lucian Corchis

Cristina Eremia

Daniel Filipescu

Valentin Racoveanu

Marta Sandu

Mihaela Stanciu

Rodica Vica

La pian: Mădălina Florescu

Comentează: Cristina Sârbu

Clasic e fantastic este un proiect iniţiat de Filarmonica “George Enescu” şi Clock Advertising in luna noiembrie a anului 2010. În stagiunea curenta, 2011-2011, proiectul este continuat de Filarmonica “George Enescu” şi Asociaţia Clasic e fantastic, Clasic e Fantastic™ este cel mai amplu demers educaţional de muzică clasică destinat copiilor şi tinerilor, în care sunt implicaţi muziciani profesionişti şi amatori. Alături de ei urcă pe scenă şi viitorii muzicieni, astăzi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Proiectul Clasic e Fantastic este o premieră în România. În majoritatea oraşelor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York marile instituţii muzicale de cultură derulează de ani de zile programe educaţionale asemănătoare. Pentru cea de a doua stagiune a acestui proiect (2011-2012) obiectivul este de a aduce din nou în Sala Mare a Ateneului Român peste 10,000 de copii şi tineri facilitand astfel accesul acestora la educaţia muzicală clasică.

Cookies