CLASA PREGĂTITOARE. 99% din cererile de înscriere au fost admise. REZULTATELE ÎNSCRIERILOR

de:
21 mart. 2014
0 Afișari
CLASA PREGĂTITOARE. 99% din cererile de înscriere au fost admise. REZULTATELE ÎNSCRIERILOR

CLASA PREGĂTITOARE. Parintii vor putea consulta astfel listele cu copiii inmatriculati, cu numarul de locuri ramase libere si listele copiilor neinscrisi dupa prima etapa, conform calendarului publicat de Ministerul Educatiei. A doua etapa a inscrierilor va incepe in data de 25 martie, cand parintii ai caror copii nu au fost inca inscrisi trebuie sa depuna o cerere la secretariatul scolii aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate.

Unde vor fi afisate rezultatele inscrierilor in clasa pregatitoare 2014, pe fiecare judet in parte, conform Hotnews.ro:

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Sector 2
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Sector 3
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Sector 4
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Sector 6.

„Ministerul Educației Naționale a centralizat rezultatele finale privind admiterea elevilor în unitățile de învățământ, după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare. 99,24% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare, depuse în prima etapă, au fost admise. Pentru cele 0,76% de cereri respinse în această primă etapă există însă locuri și se vor putea soluționa în a doua etapă de înscriere, care debutează în data de 25 martie”, se arată în comunicatul MEN.

CLASA PREGĂTITOARE. Ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunţat, recent, că nu vor fi copii în București care vor să meargă la clasa pregătitoare și să nu aibă locuri. „Eu nu cred că vom avea probleme (în privința clasei pregătitoare-n.r.). Sunt în multe școli mai multe cereri decât numărul de locuri și nu ai cum să le rezolvi pe toate. Anul trecut am rezolvat 99,5% dintre solicitări la prima sau la a două sesiune. Eu rog părinții, cadrele didactice, directorii de unități de învățământ, așa cum am făcut și anul trecut, să vedem mai întâi care sunt solicitările. Până în momentul de față nu au fost probleme, s-a asigurat un program de depunere a cererilor inclusiv pe perioada weekendului astfel încât să venim în sprijinul părinților,” a spus Pricopie. 

El a explicat că anul trecut s-au înregistrat mai puține cereri pentru clasa pregătitoare decât ar fi trebuit, pentru că au fost mai multe familii care au menținut copiii în grupa mare la grădiniță.

CLASA PREGĂTITOARE. „Anul acesta s-a făcut propunerea în funcție de ce a fost anul trecut, dar cu posibilitate de creștere. Am discutat (…) pentru mai multe unități de învățământ și s-a făcut suplimentarea pe parcursul acestei perioade de înscriere. Nu vom avea probleme”, adăugat ministrul Educației.

Cookies