Clasa pregătitoare se schimbă din nou: Cum vrea Ministerul Educaţiei să îmbunătăţească sistemul

de:
26 nov. 2012
0 Afișari
Clasa pregătitoare se schimbă din nou: Cum vrea Ministerul Educaţiei să îmbunătăţească sistemul

Pentru a evita haosul creat anul acesta, ministerul vrea să schimbe modalitatea de admitere în clasa pregătitoare.

Reprezentanţii ministerului vor să organizeze o singură etapă de înscriere. Clasa pregătitoare să fie şi la şcoală şi la grădiniţă şi să elimine criteriile restrictive, potrivit RTV.net. Astfel, părinţii nu ar mai fi nevoiţi să îşi facă mutaţie, să divorţeze sau să se declare de altă etnie pentru ca fiii lor să ajungă la şcoala pe care şi-o doresc.

Cert este că şi anul viitor clasa pregătitoare va rămâne obligatorie şi se va respecta aceeaşi programă. Cei mai mulţi părinţi îşi doresc totuşi ca elevii de 6 ani să mai rămână un an la grădiniţă.

„În primul rând, părintele trebuie să aiba libertatea să-şi înscrie copilul la orice şcoală doreşte. Clasa pregătitoare în cadrul grădiniţei este un avantaj pentru noi pentru că acolo copilul are posibilitate să se şi joace. Acolo avem inclusiv grupuri sanitare care să fie adecvate vârstei lor. Pe de altă parte copilul poate să şi mănânce, să se şi odihnească”, a declarat Mihaela Gună, preşedinte Federaţia Părinţilor.

În acest moment, aproximativ 9.000 de elevi învaţă în spaţii improvizate, în foste laboratoare, săli de sport sau chiar cancelarii, după ce grupa pregătitoare s-a mutat la şcoală.

Cookies