SMART CITY

CLASA PREGĂTITOARE. Peste 77.400 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, până joi seara

CLASA PRREGĂTITOARE. MEN a centralizat situaţia privind înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2014 – 2015, constatând că, la nivel naţional, până joi, la ora 20.00, au fost completate 77.473 de cereri, astfel: 66.103 de cereri pentru copiii cu vârsta de 6 ani împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2014, şi 11.370 de cereri pentru copiii cu vârsta de 6 ani împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2014, scrie realitatea.net.

Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014 – 2015, începând de luni, 24 februarie, până în data de 14 martie.

În cazul copiilor cu vârsta pentru integrarea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor. Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 08.00 – 20.00 (luni-vineri), respectiv 08.00 – 13.00 (sâmbăta).

CLASA PRREGĂTITOARE. În intervalul 21 – 22 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 25 martie – 4 aprilie, iar pe 11 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 14 – 18 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Tot luni, a debutat şi înscrierea copiilor pentru clasa I, în unităţile şcolare din circumscripţia de care aparţin aceştia. Înscrierea se va face direct la sediul unităţilor de învăţământ, în acelaşi segment orar destinat şi înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Înscrierea copiilor în unităţile şcolare din circumscripţia de care aparţin se va încheia în data de 14 martie.

Pentru părinţii care doresc înscrierea copiilor în alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie, MEN a alocat perioada 25 martie – 4 aprilie.

În data de 11 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button