Clasa pregătitoare: Fără mobilier şi cadre didactice în Capitală

de:
15 aug. 2012
0 Afișari
Clasa pregătitoare: Fără mobilier şi cadre didactice în Capitală

Debutul clasei pregătitoare va avea loc în condiţiile în care mobilierul special pentru dotarea sălilor de clasă nu a ajuns decât în câteva şcoli, achiziţia de materiale didactice este în curs de desfăşurare, iar pregătirea cadrelor didactice, atâtea câte vor fi, este lăsată pentru ultimele două săptămâni de dinaintea începerii şcoli, programată pentru 10 septembrie.

Reprezentanţii din cadrul ministerului Educaţiei şi ai inspectoratelor şcolare sunt optimişti în ceea ce priveşte dotarea corespunzătoare a tuturor sălilor până la 1 septembrie, potrivit Gândul.

În Capitală, cele mai multe şcoli se află în situaţia în care au încheiat contractele pentru achiziţia de mobilier şi aşteaptă să-l primească în zilele următoare, iar în ceea ce priveşte necesarul de cadre didactice, la nivelul Capitalei sunt disponibile peste 430 de posturi, iar în acest moment există un deficit, potrivit inspectorului general Constantin Trăistaru.

Acesta a declarat pentru gândul că pentru a asigura ocuparea tuturor posturilor ar putea apela inclusiv la cadrele didactice care vor să-şi mai ia o normă sau la cele pensionate ori la studenţi aflaţi în ultimul an. „Oricine este interesat, să se înscrie pentru a ocupa unul dintre aceste posturi”, a declarat Trăistaru.

„La nivel naţional, 85% dintre şcolile unde va funcţiona clasa pregătitoare au încheiat contracte pentru achiziţionarea de mobilier, iar unele l-au şi recepţionat”, a declarat pentru gândul secretarul de stat în ministerului Educaţiei, Stelian Fedorca. Pregătirea acestora este programată pentru ultimele două săptămâni înainte de începerea şcolii şi se va face în mai multe serii, timp de o săptămână, de către formatori care au fost deja selecţionaţi, potrivit inspectorului şcolar general al municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru.

Problema adaptării grupurilor sanitare la nevoile celor mici a fost lăsată în grija autorităţilor locale, astfel că, în acest moment, nu există o situaţie centralizată. 

Cookies