CLASA PREGĂTITOARE – etapa a doua. Peste 7.600 de cereri de înscriere, până joi

de:
03 apr. 2014
0 Afișari
CLASA PREGĂTITOARE - etapa a doua.  Peste 7.600 de cereri de înscriere, până joi

CLASA PREGĂTITOARE –  etapa a doua. Până joi, 3 aprilie, ora 18.00, s-au înregistrat 7.656 de cereri, dintre care 7.056 (92,1%) de cereri cu o singură opţiune, 219 (2,9%) de cereri cu două opţiuni şi alte 381 (5%) de cereri cu trei opţiuni. Dintre cele 1.320 de cereri respinse în prima etapă de înscriere, au fost redepuse, până în prezent, 749. Depunerea cererilor de înscriere se va finaliza în data de 4 aprilie, urmând ca pe 11 aprilie fiecare unitate de învăţământ să afişeze rezultatele privind repartizarea elevilor, potrivit romaniatv.net.

Până pe data de 18 aprilie inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti sunt obligate să soluţioneze toate situaţiile nerezolvate la încheierea celei de-a doua etape. In situatia in care, la unitatea de invatamant exista mai multe cereri de inscriere a copiilor din afara circumscriptiei decat locuri libere, se vor aplica urmatoarele criterii generale de departajare a copiilor: existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului; existenta unui document care dovedeste ca este orfan de ambii parinti sau provine de la o casa de copii; existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un parinte; existenta unui frate/ a unei surori a copilului, inmatriculat/ inmatriculata in unitatea de invatamant la care se solicita inscrierea.

CLASA PREGĂTITOARE –  etapa a doua. Totodata, documentul citat stabileste ca, in cazul in care la o unitate de invatamant, pe ultimul loc liber, este inmatriculat un copil din alta circumscriptie scolara, fratele sau geaman/ sora sa geamana va fi admis/ admisa la aceeasi unitate, peste numarul de locuri alocat.

Topul primelor zece şcoli din Capitală, după concurenţă:

Liceul Teoretic „Dante Aligheri”

Şcoala Gimnazială „I. G. Duca”

Şcoala Gimnazială nr. 280

Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja”

Liceul Teoretic Waldorf

Şcoala Gimnazială nr. 97

Şcoala Gimnazială nr. 190

Şcoala Gimnazială „Herăstrău”

Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri”

Şcoala Gimnazială „Pia Brătianu”. 

Ce acte sunt necesare la inscriere?

CLASA PREGĂTITOARE –  etapa a doua. Potrivit documentului citat, inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I se face in baza unei cereri-tip de inscriere, ce se completeaza online sau la secretariatul unitatii de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. Completarea cererii-tip de inscriere se face prin introducerea in aplicatia informatica a datelor furnizate de parinte, iar validarea acesteia este obligatorie. Parintele va depune, in momentul completarii fisei de inscriere, o fotocopie a actului de identitate propriu si o fotocopie a certificatului de nastere al copilului, care vor fi certificate conform cu originalul de catre secretariatul unitatii de invatamant.

Cookies