ȘTIRI

CLASA PREGĂTITOARE. 3.563 de cereri în a doua etapă de înscrieri. Care sunt cele mai căutate şcoli

CLASA PREGĂTITOARE. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat situaţia cererilor de înscriere în clasa pregătitoare în cea de-a doua etapă, care a debutat marţi, 25 martie. Până la ora 18.00, s-au înregistrat 3.563 de cereri, dintre care 3.276 (91,9%) de cereri cu o singură opţiune, 111 (3,1%) de cereri cu două opţiuni şi alte 176 (4,9%) cereri cu trei opţiuni.

Dintre cele 1.320 de cereri respinse în prima etapă de înscriere, au fost redepuse, până în prezent, 328. Depunerea cererilor de înscriere se va finaliza în data de 4 aprilie, urmând ca pe 11 aprilie fiecare unitate de învăţământ să afişeze rezultatele privind repartizarea elevilor.

Până pe data de 18 aprilie inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti sunt obligate să soluţioneze toate situaţiile nerezolvate la încheierea celei de-a doua etape, scrie romaniatv.net

După prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare, 99,24% dintre cereri au fost admise. Ministerul Educaţiei Naţionale a anuţat că până la ora 20.00, s-au înregistrat 2.355 de cereri, dintre care 2.174 (92,3%) de cereri cu o singură opţiune, 73 (3,1%) de cereri cu două opţiuni şi alte 108 (4,6%) cereri cu trei opţiuni.

CLASA PREGĂTITOARE. In situatia in care, la unitatea de invatamant exista mai multe cereri de inscriere a copiilor din afara circumscriptiei decat locuri libere, se vor aplica urmatoarele criterii generale de departajare a copiilor: existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului; existenta unui document care dovedeste ca este orfan de ambii parinti sau provine de la o casa de copii; existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un parinte; existenta unui frate/ a unei surori a copilului, inmatriculat/ inmatriculata in unitatea de invatamant la care se solicita inscrierea. Totodata, documentul citat stabileste ca, in cazul in care la o unitate de invatamant, pe ultimul loc liber, este inmatriculat un copil din alta circumscriptie scolara, fratele sau geaman/ sora sa geamana va fi admis/ admisa la aceeasi unitate, peste numarul de locuri alocat.

Topul primelor zece şcoli din Capitală, după concurenţă:

Liceul Teoretic „Dante Aligheri”

Şcoala Gimnazială „I. G. Duca”

Şcoala Gimnazială nr. 280

Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja”

Liceul Teoretic Waldorf

Şcoala Gimnazială nr. 97

Şcoala Gimnazială nr. 190

Şcoala Gimnazială „Herăstrău”

Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri”

Şcoala Gimnazială „Pia Brătianu”

Ce acte sunt necesare la inscriere?

CLASA PREGĂTITOARE. Înscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I se face in baza unei cereri-tip de inscriere, ce se completeaza online sau la secretariatul unitatii de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. Completarea cererii-tip de inscriere se face prin introducerea in aplicatia informatica a datelor furnizate de parinte, iar validarea acesteia este obligatorie.

Parintele va depune, in momentul completarii fisei de inscriere, o fotocopie a actului de identitate propriu si o fotocopie a certificatului de nastere al copilului, care vor fi certificate conform cu originalul de catre secretariatul unitatii de invatamant. In cazul in care cererea-tip de inscriere este completata pentru un copil care implineste varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013 inclusiv, parintele depune in plus si o copie a documentului prin care se comunica rezultatul pozitiv al evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului.

De asemenea, in cazul in care solicita inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, parintii vor depune si documente care dovedesc indeplinirea criteriilor de departajare, enuntate mai sus. „In cazul in care solicita inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, parintele va mentiona in cererea-tip de inscriere daca este de acord cu inscrierea copilului, la scoala de circumscriptie, in situatia in care acesta nu va fi admis la scoala solicitata, din lipsa de locuri libere”, se mai precizeaza in metodologie. Pentru validarea cererii-tip de inscriere, un membru al comisiei de inscriere din unitatea de invatamant tipareste fisa completata in aplicatia informatica, in prezenta parintelui. Dupa tiparire, cererea-tip de inscriere este verificata si semnata de parinte.

Potrivit metodologiei, conducerile unitatilor de invatamant vor asigura prezenta unui numar suficient de persoane din comisia de inscriere si vor stabili programul de lucru al comisiei in ture, atat in program de dimineata, cat si de dupa-amiaza, in intervalul orar 8.00-20.00 (luni-vineri), respectiv 8.00-13.00 (sambata).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button