SMART CITY

CLASA PREGĂTITOARE 2015, CALENDARUL DE ÎNSCRIERE. Pe 16 februarie începe înscrierea copiilor

CALENDARUL DE ÎNSCRIERE, CLASA PREGĂTITOARE 2015. Potrivit documentului, in perioada 16 februarie – 6 martie 2015 are loc completarea de catre parinti, online sau la scoala la care solicita inscrierea copiilor, a cererilor-tip de inscriere. Pe 9 martie 2015 are loc repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea-tip de inscriere, arată hotnews.ro.

Ministerul Educatiei a publicat astazi, 28 ianuarie, proiectul Metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2015-2016, precum si proiectul Calendarului inscrierilor in clasa pregatitoare.

CLASA PREGĂTITOARE 2015. Potrivit proiectului de calendar, pe 9 februarie 2015 scolile trebuie sa afiseze circumscriptiile scolare si numarul de clase pregatitoare, daca exista „posibilitatea organizarii procesului de invatamant in cadrul unei gradinite aflate in structura scolii sau in consortiu cu scoala”, daca scoala organizeaza programul Scoala dupa scoala si fotografii cu clasele pregatitoare.

Tot pe 9 februarie, scolile trebuie sa afiseze programul de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor, in cazurile solicitate de parinti, precum si criteriile specifice de departajare elaborate de scoala si lista documentelor prin care parintii sa dovedeasca indeplinirea criteriilor specifice de departajare.

CALENDARUL DE ÎNSCRIERE CLASA PREGĂTITOARE. In perioada 11 – 20 februarie 2015 scolile care au clase pregatitoare sunt obligate sa organizeze o „Zi a portilor deschise”, in care parintii, copiii si alte persoane interesate pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant implicat in aceasta activitate, se arata in proiect.

In perioada 10 februarie – 4 martie 2015 este prevazuta realizarea evaluarii nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor, acolo unde este cazul. Rezultatul evaluarii trebuie comunicat parintilor pana pe 5 martie, in scris.

CLASA PREGĂTITOARE 2015. Pe 16 februarie incepe inscrierea copiilor in clasa pregatitoare. Proiectul publicat de Ministerul Educatiei prevede ca in perioada 16 februarie – 6 martie 2015 are loc completarea de catre parinti, online sau la scoala la care solicita inscrierea copiilor, a cererilor-tip de inscriere. Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor se face zilnic, in intervalul orar 8:00-20:00 (luni-vineri), respectiv 8:00-13:00 (sambata). Depunerea si validarea cererilor-tip de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea copiilor la scoala speciala.

Pe 9 martie 2015 are loc repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea-tip de inscriere.

In intervalul 10 – 12 martie 2015 are loc „admiterea sau respingerea cererilor” de inscriere in clasa pregatitoare intr-o alta scoala decat cea de circumscriptie, pe locurile ramase libere. Admiterea sau respingerea cererilor se face prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare.

CLASA PREGĂTITOARE 2015, CLASA PREGĂTITOAREPe 13 martie 2015 are loc repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.

Pe 13 – 14 martie 2015 scolile afiseaza lista cu copiii inmatriculati, numarul de locuri ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

Pe 16 martie 2015 incepe a doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare, prevede proiectul publicat de Ministerul Educatiei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button