ȘTIRI

CLASA PREGĂTITOARE 2014: Se afişează listele finale după etapa a doua

CLASA PREGĂTITOARE 2014: Părinţii care şi-au înscris copiii în şcoala primară pentru anul care începe în această toamnă în a doua etapă află vineri, 11 aprilie, dacă au prins loc la şcolile dorite. Potrivi calendarului oficial, depunerea cererilor de înscriere în etapa a doua s-a încheiat pe 4 aprilie şi pe 11 aprilie fiecare unitate de învăţământ va afişa rezultatele privind repartizarea elevilor. Iar până pe data de 18 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti sunt obligate să soluţioneze toate situaţiile nerezolvate la încheierea celei de-a doua etape.

CLASA PREGĂTITOARE 2014: Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat situaţia cererilor de înscriere în clasa pregătitoare în cea de-a doua etapă, care a debutat pe 25 martie. Până joi, 3 aprilie, ora 18.00, s-au înregistrat 7.656 de cereri, dintre care 7.056 (92,1%) de cereri cu o singură opţiune, 219 (2,9%) de cereri cu două opţiuni şi alte 381 (5%) de cereri cu trei opţiuni. Dintre cele 1.320 de cereri respinse în prima etapă de înscriere, au fost redepuse, până în prezent, 749. Mai puţine locuri la gimnaziu şi la liceu la anul În anul şcolar 2014-2015, numărul de locuri alocat învăţământului liceal scade cu 52.000, iar la gimnaziu cu 20.000, ca urmare a evoluţiei demografice, potrivit Ministerului Educaţiei.

CLASA PREGĂTITOARE 2014:  Peste 5.600 de cereri depuse în etapa a II-a. Până luni, 31 martie, ora 20.00, s-au înregistrat aproape 5.700 de cereri de înscriere la clasa pregătitoare. Părinţii mai pot depune cereri până vineri, 4 aprilie, iar listele finale vor fi afişate peste o săptămână, pe 11 aprilie. CLASA PREGĂTITOARE 2014 Marţi începe etapa a II-a de înscrieri. Top 50 cele mai căutate şcoli din ţară Peste 1.300 de copii urmează să fie înscrişi în învăţământul primar în etapa a II-a, care începe marţi, 25 martie, după ce în prima etapă nu au găsit loc în şcolile dorite, iar părinţii au omis să bifeze pe cererea de înscriere menţinerea opţiunii pentru şcoala de circumscripţie. Ca în fiecare an, Ministerul Educaţiei a publicat topul şcolilor din ţară unde au fost depuse cele mai multe cereri.

CLASA PREGĂTITOARE 2014 Şcolile de top vor suplimenta şi anul acesta locurile. Cele mai râvnite şcoli din Capitală Vineri este ultima zi din prima etapă de înscrieri în învăţământul primar, iar şcolile de top au fost din nou luate cu asalt de părinţi. Pentru un loc la o unitate şcolară bună mulţi şi-au făcut vize de flotant la minut.

CLASA PREGĂTITOARE 2014 Aproape 155.000 de copii au fost deja înscrişi În jur de 155.000 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare au fost înregistrate, până marţi seară, cele mai multe în Bucureşti şi judeţele Iaşi, Suceava, Constanţa şi Prahova, informează Ministerul Educaţiei. Înscrierea la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2014-2015 a început pe 24 februarie şi se încheie vineri, 14 martie. Pricopie despre clasa zero: „Nu putem interzice schimbarea de domiciliu”. Se pregăteşte un ghid pentru fondul clasei Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că nu poate fi făcută o legătură directă între creşterea numărului de solicitări de schimbare a domiciliului şi înscrierile la clasa pregătitoarea din această perioadă şi, ca atare, nu poate fi limitat acest fenomen. Oficialul a dat asigurări că toţi copiii vor avea loc la clasa zero. Cât despre problema fondului clasei, Pricopie a spus că ministerul pregăteşte un ghid legislativ pentru şcoli.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button