„Clanul Porumbeilor” din București și dilema noastră, a tuturor: sunt foarte simpatici în poze, e foarte antipatic WC-ul în care transformă kilometri pătrați de oraș

05 iul. 2023
2917 Afișari
„Clanul Porumbeilor” din București și dilema noastră, a tuturor: sunt foarte simpatici în poze, e foarte antipatic WC-ul în care transformă kilometri pătrați de oraș
„Clanul Porumbeilor” din București și dilema noastră, a tuturor: sunt foarte simpatici în poze, e foarte antipatic WC-ul în care transformă kilometri pătrați de oraș. Sursa foto: Facebook/ Ești din Sectorul 5, dacă

Porumbeii sunt foarte simpatici atunci când vrei să îi admiri sau să faci un story pe Instagram, însă, dacă stai și te uiți în urma lor, observi că aceștia sunt o problemă. Ai pățit vreoadată să te simți bine și, dintr-o dată, să îți pice un găinaț în cap? Ei bine, există posibilitatea ca acel găinaț să-i fi aparținut vreunui porumbel.

„Clanul Porumbeilor” din Sectorul 5

Pe un trotuar din Sectorul 5 al Capitalei a apărut un „clan” de porumbei. Aceștia se plimbă nestingheriți și caută de mâncare, în timp ce trecătorii stau și îi admiră. Imaginea a apărut pe pagina de Facebook „Ești din Sectorul 5, dacă”.

Da, pentru poze instagramabile sunt simpatici, până în momentul în care încep să murdărească oameni, locuri sau mașini.

În plus, există câteva persoane cu suflet bun cărora li se face milă de ei și îi mai hrănesc din când în când. Însă, hrănirea excesivă a porumbeilor poate avea urmări negative.

Sunt frumoși, dar au devenit incomozi din cauza mizeriei pe care o fac. Este dizgrațios. Nu știu dacă se poate face ceva pentru diminuare lor. Nu văd cum. E o problemă”, a declarat un bucureștean pentru g4media.ro, potrivit Libertatea.ro.

Anul trecut, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) spunea că porumbeii reprezintă o problemă majoră şi în parcul Cişmigiu, unde mai multe alei şi bănci aproape că au fost distruse de mizeria generată de păsări.

Potrivit Libertatea.ro, Nicușor Dan a declarat în anul 2021 că nu a fost găsită o soluție pentru problema miilor de ciori și porumbei.

Trebuie să găsim soluția, este aberant că nu s-a pus problema până acum, fiindcă este o problemă de ani de zile, cum izgonim ciorile și porumbeii din parc. Oricât de mult se spală, peste două zile va fi la fel. Trebuie să găsim o soluție cu specialiștii, până acum nu am găsit, nu știu dacă trebuie să punem ultrasunete sau altceva”, a afirmat Nicușor Dan.

Ce soluții s-au găsit în alte orașe

Pentru a reduce numărul porumbeilor și mizeria provocată de aceștia, Primăria orașului Timișoara a interzis hrănirea acestora pe domeniul public, potrivit Libertatea.ro.

Cei care încalcă legea pot primi amenzi cuprinse între 100 și 200 de lei.

Această lege a fost adpotată și de Primăria orașului Călărași, pentru că foarte multe persoane au fost deranjate de mizeria provocată de porumbei.

Sancțiunile sunt prevăzute în Hotărârea nr. 125 din 2022. Gestul i-ar putea costa pe cei care încalcă legea, amenzi cuprinse între 500 – 1000 lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies