Topul celor mai tari locuri din Bucureşti în viziunea turiştilor străini

de:
16 iul. 2011
0 Afișari
Topul celor mai tari locuri din Bucureşti în viziunea turiştilor străini

Locul 5: Casa Poporului, cu 25 de comentarii, a primit cele mai multe feedback-uri din partea străinilor, însă, nu a avut suficiente voturi ca să poată urca pe podium. Un turist de origine spaniolă a rămas, în luna mai, cu o amintire foarte urâtă legată de Palatul Parlamentului pentru că, spune acesta în comentariu, ghidul a fost subiectiv, a vorbit despre politică şi genocid.

”Oricine vizitează un muzeu sau o clădire vrea să afle care este istoria locului respectiv. Ana Maria, ghidul turistic, nu i-a respectat pe turişti. Eu i-am cerut un formular tip pentru a face plângere, dar nu mi-a dat decât o bucată de hârtie, care a ajuns probabil la gunoi. Sunt membru tripadvisor de câţiva ani, dar nu mi s-a mai întâmplat asta niciodată. A fost o experienţă foarte urâtă”, explică spaniolul, care mai spune că, deşi locul este drăguţ, turul a fost groaznic.

Locul 4: Zona Lipscani a pierdut podiumul în topul celor mai interesante şi frumoase locuri din Bucureşti chiar dacă mulţi străini care au fost aici spun că le place să zăbovească cu o băutură răcoritoare la o terasă şi să se plimbe apoi pe străzile din Centrul Vechi. Atunci când ajung în această zonă, străinii spun, în comentariile postate pe site-ul de profil, că vor să se plimbe pe străzi şi să admire arhitectura Bucureştiului.

Locul 3: Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia ocupă ultima poziţie a podiumului în topul celor mai frumoase obiective turistice din Capitală. Un turist spune că a avut şansa să vadă acest loc şi că ”a fost fenomenal”. Acesta le recomandă celor care vor să vadă ceva diferit, dar cu o notă veneţiană, să vină la Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia.

O femeie din Los Angeles, care a citit despre locuinţa de vară a domnitorului Constantin Brâncoveanu şi a vizitat apoi acest loc, spune, în comentariu, că a fost surprinsă de frumuseţea celui mai mare loc non-religios din preajma Capitalei. Deşi a fost iarna în această locaţie, turista susţine că a rămas impresionată fiindcă totul era acoperit de zăpadă, iar Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia erau împrejmuite de un lac îngheţat.

Locul 2: Biserica Stavropoleos se află pe locul doi în topul celor mai votate locaţii turistice din Bucureşti. Picturile de pe pereţii exteriori ai bisericii  au atras admiraţia unui turist englez, însă interiorul clădirii era, în opinia sa, destul de întunecat. Turistul a fost încântat şi de grădina bisericii şi spune că, pentru el, aceasta este o oază de linişte.

Un cetăţean german, care a vizitat Biserica Stavropoleos, susţine că acest obiectiv turistic şi-a recăpătat farmecul vechi după o restaurare îndelungată. Și acesta, ca şi englezul care şi-a expus părerea cu privire la biserică, spune, în comentariu, că pereţii exteriori sunt foarte frumos pictaţi, însă, în interior, lăcaşul de cult este mic şi întunecos. El le recomandă vizitatorilor să participe la o slujbă din această biserică, lăcaş de cult recunoscut pe plan internaţional pentru corul care cântă ”minunat”. Deşi se află într-un loc mai retras, neamţul spune că biserica merită căutată şi vizitată.

Locul 1: Muzeul Satului este locul favorit al străinilor care ajung în Bucureşti. Potrivit tripadvisor.com, portal turistic destinat celor care vor să descopere locuri noi de pe întreg mapamondul, Muzeul Satului se află pe primul loc în topul celor mai frumoase şi interesante atracţii turistice din Bucureşti. Vizitatorii acestui site votează locurile preferate şi postează comentarii în care descriu experienţele lor din vacanţe. Printre cei care au postat comentarii în care descriu obiectivele turistice din Capitală se află şi români, stabiliţi în alte state. Aceştia încearcă astfel să îi atragă pe străini să descopere Bucureştiul şi România.

Unul dintre utilizatorii portalului, care a vizitat muzeul în iunie 2010, susţine, în comentariul său, că muzeul l-a surprins pentru că l-a introdus ”în viaţa rurală a României cu casele şi poveştile sale interesante”. Acesta a mai precizat că aici se organizează frecvent concerte cu muzică populară şi alte activităţi interesante pentru copii şi adolescenţi.

O altă vizitatoare, din Grecia, care a fost la Muzeul Satului în iunie 2010, susţine că şi-a petrecut ore întregi, alături de copiii săi, la acest obiectiv turistic. Muzeul le-a plăcut enorm, potrivit comentariului postat, şi i-a dat acestei turiste senzaţia că se află în altă lume pentru că a putut vedea casele tradiţionale de prin toate colţurile ţării. Acesteia i-au plăcut mult şi bisericile de la nivel local, dar singurul aspect asupra căruia atrage atenţia este acela că, în cadrul obiectivului turistic, nu există alte chioşcuri cu băuturi răcoritoare cu excepţia celui de la intrare. Femeia le recomandă celor care vor să vadă muzeul să se asigure că au apă atunci când aleg această destinaţie. Grecoaicei nu i-a scăpat din vizor nici magazinul de suveniruri, unde spune că a găsit obiecte pe care nu le-a mai văzut nicăieri în altă parte, dar la preţuri destul de piperate.

Un turist englez, care a lucrat aici o perioadă, spune că s-a dus în ianuarie la Muzeul Satului şi s-a simţit ca şi cum ar ajunge în trecut într-o lume netehnologizată, dar surprinzătoare. Străinul regretă faptul că a vizitat obiectivul în timpul iernii, când, spune el, casele erau închise şi nu a putut vedea cum arată interiorul lor, decât după ce a dat jos zăpada de pe geamuri şi s-a uitat pe ferestrele caselor.

Francezi care au vizitat numeroase obiective turistice bucureştene

Miercuri, într-un mijloc de transport în comun, un cuplu de turişti francezi, mai în vârstă, încerca să descopere, cu ajutorul unei hărţi, unde se află mai exact. Încercând să spele imaginea ţării, pătată peste hotare, un călător le-a explicat celor doi străini cum pot ajunge la Piaţa Romană, unul dintre locurile pe care voiau să le vadă cei doi călători. Francezii voiau să ajungă apoi în Centrul Istoric, la Muzeul Satului, Casa Poporului  şi să vadă mare parte din Capitala României. Trecând cu autobuzul RATB pe Calea Dorobanţilor, străinii au rămas uimiţi de verdeaţa din oraş, de frumuseţea clădirilor şi chiar au spus că Bucureştiul este foarte frumos.

Cuplul campa în apropierea Grădinii Zoologice din Capitală şi a ajuns aici în vizită, după ce a fost în Italia, Croaţia, Slovenia, Ungaria şi apoi în România. Din Serbia, francezii au intrat în ţară pe la Porţile de Fier, apoi în Craiova, Piteşti şi Bucureşti.

Un alt turist, columbian, care era în acelaşi autobuz voia să ajungă la Piaţa Romană, iar pe urmă, la Piaţa Universităţii. Chiar dacă străinul a spus că Bucureştiul este frumos acesta a remarcat mizeria de pe străzi şi casele vechi şi îmbâcsite. Cel mai probabil, străinul fusese atras mai mult de frumuseţea fetelor din Capitală fiindcă avea o hartă a Bucureştiului, care avea pe spate nenumărate femei în costumul Evei, care-şi aşteptau clienţii la masaj erotic şi erau încercuite zonele din centru în care poate se aflau acele saloane.

Ce mai vizitează străinii în Bucureşti

Printre cele mai votate obiective turistice se află şi Parcul Herăstrău, Muzeul de Istorie al Comunităţilor Evreieşti din România, Opera Naţională, Ateneul Român, Palatul Șuţu, Muzeul Militar Naţional, Piaţa Revoluţiei, Teatrul Naţional Bucureşti, Mănăstirea Snagov, Arcul de Triumf, Muzeul Țăranului, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Artă al României, Grădinile Cişmigiu, Teatrul Odeon, Parcul Carol, Piaţa Unirii, Biserica Sfântul Spiridon, Muzeul George Enescu, Hanul lui Manuc, Cercul Militar, Grădina Botanică, Biserica Sf. Nicolae – Creţulescu, Centrul Vechi, Palatul Universităţii şi trei cazinouri.

Cookies