Mai multe clădiri simbol din București vor fi iluminate în albastru, în noaptea de 2 spre 3 aprilie, pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Totodată, pentru a marca începutul lunii de conștientizare, Asociația Help Autism a deschis un nou centru pentru copii și tineri în Capitală.
La nivel mondial, la data de 2 aprilie, este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Mai multe evenimente au loc și în București pentru a marca începutul lunii de conștientizare a autismului.
Sâmbătă, 1 aprilie, mai mulți copii care fac terapie în centrele Help Autism sunt invitați speciali la meciul de fotbal dintre FC Rapid București și Farul Constanța. Ei vor intra pe terenul de fotbal al Stadionului Giulești împreună cu jucătorii celor două echipe pentru a transmite un mesaj incluziv, indiferent de culoarea echipamentului pe care-l poartă, anunță Asociația Help Autism într-un comunicat de presă.
Duminică, 2 aprilie, de Ziua Mondială a Conștientizării Autismului la Librăria Cărturești Verona din Capitală vor fi organizate ateliere cu public la care vor participa copiii din centrele de terapie Help Autism și familiile acestora. Aceștia vor participa la diferite activități educative, menite să-i ajute pe copiii cu TSA (tulburare de spectru autist) să se integreze și să participe la viața socială.
În noaptea de duminică spre luni, 2/3 aprilie, mai multe clădiri simbol din București vor fi iluminate în albastru. Inițiativa face parte din campania de conștientizare, iar instituțiile din Capitală care au răspuns pozitiv sunt: Guvernul României, Turnul STS Ciurel, Arcul de Triumf, clădirea STB, Primăria Municipiului București.
Vineri, 31 martie, Asociația Help Autism a deschis al șaselea centru de intervenție pentru copii și adolescenți din București. Alte două centre sunt în Târgoviște și unul în Suceava.
Noul Centru de Terapie Help Autism Eminescu este găzduit de un spațiu oferit în folosință de Primăria Capitalei și se află pe strada Ardeleni, nr. 3A.
Demersurile de conștientizare sunt imperios necesare în condițiile în care la nivel mondial 1 copil din 44 are o tulburare din spectru autist, autismul fiind considerată cea mai răspândită afecțiune a copilăriei. În România, se estimează că trăiesc 40.000 de persoane cu diagnostic, numărul celor care au tulburare de spectru autist (fără diagnostic medical) fiind mult mai mare, explică Asociația Help Autism.