Clădirea monument istoric în care a funcționat BNR este expertizată tehnic. Nicușor Dan promite că va fi consolidată și reabilitată

17 iul. 2023
1338 Afișari
Clădirea monument istoric în care a funcționat BNR este expertizată tehnic. Nicușor Dan promite că va fi consolidată și reabilitată
Clădirea monument istoric în care a funcționat BNR este expertizată tehnic. Nicușor Dan promite că va fi consolidată și reabilitată | Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan

A început expertizarea pentru consolidarea clădirii monument istoric în care a funcționat pentru o perioadă Banca Națională a României (BNR) și Creditul Funciar Rural. Aceasta se află pe Bulevardul I. C. Brătianu nr. 10, în Sectorul 3.

Clădirea în care a funcționat o perioadă BNR este expertizată tehnic pentru consolidarea seismică

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, pe pagina de Facebook, că se expertizează clădirea monument istoric în care a funcționat o perioadă Banca Națională a României și Creditul Funciar Rural.

Astfel, Primăria Municipiului București, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, desfășoară activități de expertizare a clădirilor în vederea consolidării acestora.

În perioada următoare, vizată este clădirea monument istoric de pe Bulevardul I. C. Brătianu nr. 10, în Sectorul 3.

Această clădire va fi consolidată, reabilitată și pusă din nou în funcțiune, promite primarul general.

Pentru a elabora expertiza tehnică, se realizează o serie de teste, printre care:

  • efectuarea releveului clădirii (printr-o scanare 3D),
  • analizarea structurii de rezistenţă,
  • efectuarea analizelor si testelor (nedistructive) în vederea determinării caracteristicilor materialelor,
  • studiu geotehnic (foraje, dezveliri de fundaţii) etc.

Imobilul beneficiază de parter, etaj și mansardă. Acesta are o suprafață de circa 3.653 metri pătrați.

Nicușor Dan a reamintit faptul că, potrivit unui proiect adoptat în decembrie în anul 2017 de Consiliul General al Municipiului București, PMB a plătit 17,7 milioane de lei pentru achiziționarea clădirii.

Imobilul se află pe lista monumentelor istorice din București, la categoria B. Acesta datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, mai exact din anul 1880.

Clădirea a fost ridicată după planurile arhitectului francez Paul Gottereau, având ca destinație sediul instituţiei financiare „Creditul Funciar Rural”. Aceasta a găzduit și primul tezaur al Băncii Naționale Române.

S-a mai făcut un pas în vederea achiziționării celor 20 de minicentrale termice

Recent, primarul a anunțat că municipalitatea a mai făcut un pas în vederea achiziționării celor 20 de minicentrale termice. Acestea ar urma să rezolve din problemele cu care se confruntă bucureștenii legate de apa caldă și căldura.

Nicușor Dan a transmis, pe pagina de Facebook, că procedurile de achiziție vor începe curând:

Compania Municipală Energetica Servicii urmează să demareze procedurile pentru achiziționarea acestor sisteme modulare care vor asigura furnizarea optimă a agentului termic și apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare.

Primarul general al Capitalei a mai spus că aceste minicentrale sunt istalații modulare, care constau în containere transportabile, mobile, în care se află amplasate echipamentele pentru producerea de energie termică – cazane de apă caldă, conducte, vase de expansiune, colectoare, stații de tratare a apei, instalații de alimentare cu combustibil, apă, energie electrică, automatizare, parte electrică etc.

Valoarea investiției ajunge la suma de 105.567.644,78 lei, fără T.V.A.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies