ESENTIAL

Clădirea-monument din București cu Springtime și La Mama la parter, transformată în hotel de 4 stele

Imobilul, situat la intersecția străzii Academiei cu Bulevardul Elisabeta, este încadrat în clasa I de risc seismic și nu are documentație cadastrală, ceea ce este ironic, dat fiind că în clădire a funcționat o perioadă chiar Direcția de Cadastru a Primăriei. Primăria intenționează să consolideze imobilul, care are și o curte interioară, pentru reducerea riscului seismic, iar valoarea totală a lucrărilor, a căror durată ar urma să fie de 1 an și 9 luni, este estimată la 121,3 milioane lei plus TVA (peste 25 milioane euro), sumă suportată integral din bugetul local al Capitalei.

„Se propun următoarele funcțiuni principale, prin reconversia celor actuale, cu unele intervenții asupra spațiilor existente și asupra compartimetărilor interioare. Întregul imobil va primi funcțiunea de hotel, cu dotările aferente categoriei de 4 stele. La parter vor fi amenajate recepția hotelului, restaurantul cu bucătăria aferentă și funcțiunile specifice. La subsolul numărul 1 vor fi amenajate următoarele funcțiuni: bucătăria, vestiarele personalului, spațiile tehnice și o zonă de spa cu piscină tip jacuzzi, saună, masaj. La subsolul numărul 2 parțial vor fi amenajate spații tehnice și vor fi continuate funcțiunile zonei de spa cu o sală de fitness.La etajele superioare (1-3) vor fi amenajate camerele de hotel și o sală de conferințe”, se arată într-un document analizat de Profit.ro. Imobilul este încadrat la categoria de importanță B – construcți de importanță deosebită.

„Un factor de risc este reprezentat de conformarea inadecvată a clădirii în raport cu cerințele de securitate la foc a construcției. Nu sunt respectare cerințele normativului P118-99 privind combustibilitatea și rezistența la foc a materialelor, căile de evacuare, sistemele de stingere, detectare și semnalizare a incendiilor, sistemele de dezfumare, instalațiile electrice cu rol de securitate la incendiu șamd”, se mai menționează în document.

Acesta nu precizează cine este proprietarul clădirii, al cărei teren aparține municipalității, și nici ce entitate va opera hotelul. La parterul imobilului se află restaurantele Springtime al omului de afaceri Muhammad Murad și La Mama al lui Cătălin Mahu.

Detalii, pe profit.ro. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button