Clădirea monument Casa Universitarilor, Teatrul Bulandra și Sala Radio se deschid pentru UNFINISHED. Unicul festival multidisciplinar din România începe, joi, în București

28 sept. 2022
353 afișări
Clădirea monument Casa Universitarilor, Teatrul Bulandra și Sala Radio se deschid pentru UNFINISHED. Unicul festival multidisciplinar din România începe, joi, în București
Clădirea monument Casa Universitarilor, Teatrul Bulandra și Sala Radio se deschid pentru UNFINISHED. Unicul festival multidisciplinar din România începe, joi, în București. Sursa foto: Unfinished

Joi, 29 septembrie, începe festivalul multidisciplinar UNFINISHED. Patru zile de evenimente ce vor avea loc în clădirea monument Casa Universitarilor, grădina și serele istorice, dar și Teatrul Bulandra și Sala Radio.

UNFINISHED la București

Peste 3.000 de oameni din 71 de țări din întreaga lume sunt așteptați, începând de joi, la UNFINISHED. La eveniment sunt invitați 40 de speakeri, oameni de știință, arhitecți, urbaniști, artiști, muzicieni, filosofi, designeri de experiențe, jurnaliști și nu numai. Astfel, invitații vor explora, vreme de 4 zile, conceptul OFF-CENTER prin prisma profesiei lor.

Organizatorii anunță că, dintre miile de oameni care au aplicat, au fost selectați 3.141 de oameni pentru a participa în persoană la evenimentele organizate în cadrul festivalului ce va avea loc în clădirea monument Casa Universitarilor, grădina și serele sale istorice, care sunt proaspăt revitalizate, dar și Teatrul Bulandra și Sala Radio. Multe dintre momente vor fi disponibile și pe platforma digitală Sessions, dar doar pe bază de aplicație.

„Organizatorii au pregătit conversații, instalații, experiențe și performance-uri ce vor invita publicul să exploreze multidisciplinar tema ediției, să iasă din zona de confort și să se conecteze cu oameni total diferiți, dar cu aceeași dorință de a evolua și de a învăța continuu”, transmit reprezentanții Unfinished.

Unicul festival multidisciplinar din România

EXPERIENȚE. Participanții vor avea ocazia să participe la zeci de workshopuri în grădina Casei Universitarilor: de la ceremonia de servire a ceaiului cu Gabriel Căciulă, sesiuni de degustare a primului whisky românesc – Carpathian Single Malt și workshop de împrietenit copiii cu legumele susținut de food-designerul Marije Vigelzang, până la workshop de scriere creativă și design thinking pentru cei mici cu arhitecții Eliza Yokina și Ana Irina Lupu și scriitorul Iulian Tănase.

Totodată, poate una dintre cele mai așteptate experiențe din cadrul festivalului este „The Story Room” – un spațiu amenajat special în Casa Universitarilor unde se va putea juca în exclusivitate jocul Where should we begin – realizat de una dintre cele mai cunoscute terapeute de cuplu din lume, Esther Perel.

CONVERSAȚII. În conversațiile de anul acesta, zeci de speakeri se vor îndrepa spre conceptul de off-center într-un sens cât mai larg și din perspective cât mai diverse, într-un format inedit.

Exploratorii Alexander și Sonia Poussin își vor susține prezentarea într-o plimbare pe străzile Bucureștiului, consilierul tech Jerry Michalski va susține o prezentare, dar va oferi și consiliere 1 la 1 pe parcursul festivalului

Alături de aceștia, vor mai susține prezentări și dezbateri specialistul în neuroștiințe Anil Seth, jurnalista Patricia Cohen, corespondent The New York Times, fondatorul Readocracy, Mario Vasilescu și mulți alții.

Performance-uri și instalații

PERFORMANCE-URI. Muzica, dansul, teatrul vor fi și ele off-center, iar în cele 4 zile de festival vor fi nelipsite și aceste forme de exprimare artistică. Taraf de Caliu, Macul, Matheus Leston, Jurgis Didžiulis și mulți alții se vor asigura că festivalul are o coloană sonoră greu de uitat. UNFINISHED22 va aduce și primul „dance battle” din istoria festivalului între Issue Park, care mixează breakdance cu arte marțiale, dans contemporan, dans korean și street dance și dansatorul Louis Gillard.

Unul dintre cele mai așteptate momente din festival este interpretarea poveștilor de dragoste din proiectul Unfinished Love Stories de către actorii Corneliu Ulici, Ioana Bugarin și Ana Popescu. Poveștile sunt scrise chiar de comunitatea UNFINISHED și selectate de către Daniel Jones, redactorul celebrei rubrici Modern Love din The New York Times.

INSTALAȚII. La fel ca în fiecare an, participanții vor avea ocazia să exploreze instalații care să-i scoată din zona de confort sau care să le ofere o altă perspectivă asupra temei ediției. Artistul italian, Luca Zamoc, va realiza un mural inspirat din peisajul urban al Capitalei, Niklaus Troxler va aduce în festival o selecție de afișe emblematice, dar pe care o va completa cu o lucrare realizată la fața locului, iar artistul Masahito Ono va expune o instalație care va începe să funcționeze în București, ca mai apoi să călătorească în jurul lumii, în țările afectate de război.

Informații suplimentare pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentului, AICI.

Cookies