Clădirea în care funcționa restaurantul La Bonne Bouche va fi consolidată pe banii Primăriei

de:
26 nov. 2015
0 Afișari
Clădirea în care funcționa restaurantul La Bonne Bouche va fi consolidată pe banii Primăriei

Primăria Capitalei va consolida cu bani de la bugetul local clădirea de pe strada Franceză nr.30, aflată pe lista imobilelor cu risc seismic ridicat. Conform certificatului de urbanism clădirea este proprietate mixtă, fiind deținută parțial de stat, parțial de persoane fizice și /sau juridice. 

Casa, construită în 1872 se află pe Lista Monumentelor istorice. În 2013, Direcția de Poliție Locală a Municipiului București a sesizat organzele penale după ce a constatat că firma SC Paticof Nema SRL a realizat la perterul clădirii lucrări de recompartimentări interioare fără autorizație de construire.

Clădirea cu 2 etaje și mansardă are o suprafață totală de 2.339,6 metri pătrați, iar la parterul acesteia a funcționat timp de mai mulți ani restaurantul La Bonne Bouche. Restaurantul a fost închis recent după ce a intrat în vigoare legea care interzice desfăşurarea de activităţi permanente şi/sau temporare în clădirile cu risc seismic. 

Potrivit hotărârii aprobate, joi, de Consiliul General al Municipiului București, costul investiției este de 9,98 milioane lei (2,2 milioane euro) cu TVA. Se estimează că lucrările de consolidare și reabilitare a clădirii vor dura 24 de luni. 

O treime dintre localurile din Centrul Vechi al Capitalei, aflate în clădiri cu risc seismic ridicat, au fost închise. Localurile au fost închise imediat după intrarea în vigoare a legii care scoate firmele din spațiile aflate la parterul blocurilor cu risc seismic. 

Pe lista localurilor închise figurează City Grill Lipscani, Trattoria Buongiorno Centrul Istoric, Biutiful, Bonne Boche, Le Secret, Club True, Taverna Racilor, Exclusive Grill, a declarat pentru Profit.ro prețedintele Asociației Comercianților din centrul Vechi, Octav Dură. Conducerea Club A a decis să susțină lucrările de consolidare a imobilului în care funcționează, a adăugat acesta. La acest moment, Club A organizează în continuare concerte.

Cookies