Clădirea de 10 etaje de pe Calea Victoriei, închiriată de MedLife, scoasă la VÂNZARE de Fisc

de:
03 mai 2018
5 Afișari
Clădirea de 10 etaje de pe Calea Victoriei, închiriată de MedLife, scoasă la VÂNZARE de Fisc

Clădirea, compusă din 2 tronsoane, cu subsol, parter și 9 etaje plus terasă (etaj tehnic) și suprafață utilă de peste 5.300 metri pătrați, a fost scoasă la vânzare cu prețul de pornire de aproape 35 milioane lei fără TVA, în total 41,6 milioane lei. Imobilul este ofertat la vânzare cu tot cu teren și cu bunurile mobile ce îi asigură buna funcționare.

Parterul clădurii nu aparține debitorului și nu face obiectul vânzării.

Fostul sediu Rompetrol de pe Calea Victoriei În clădire a funcționat fostul sediu din București al grupului Rompetrol. În 2011, acesta s-a mutat în turnurile City Gate de la Piața Presei Libere și a închiriat 3.000 metri pătrați din fostul sediu din Cale Victoriei celor de la MedLife.

Oilfield Exploration Business Solutions SA, fosta Rompetrol SA, este divizia de explorare și producție hidrocarburi a KMG International, parte a concernului energetic kazah de stat KazMunayGas, care a preluat Rompetrol în 2007 de la omul de afaceri Dinu Patriciu.

Compania datora bugetelor statului peste 461 milioane lei la finalul anului trecut. Statul deține nu mai puțin de 4 ipoteci asupra clădirii executate silit, din care 3 ale Ministerului Finanțelor Publice și una rezultată dintr-un sechestru instituit în 2006 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Oilfield Exploration Business Solutions SA deține și 40% din drepturile aferente concesiunii de gaze naturale Satu Mare, unde partener majoritar și operator al perimetrului este firma Winstar, deținută de compania petrolieră poloneză Serinus Energy.

Rompetrol vrea să se retragă din proiectul Satu Mare și să-și cedeze deținerea polonezilor, însă respectiva participație de 40% este și ea pusă sub sechestru de către ANAF, ceea ce, deocamdată, face imposibilă tranzacția. Mai multe detalii, pe profit.ro. 

Cookies