Clădirea Art Nouveau din Kiev unde președintele Zelenski a anunțat LIVE că Kievul nu depune armele în fața Rusiei

26 feb. 2022
11316 Afișari
Clădirea Art Nouveau din Kiev unde președintele Zelenski a anunțat LIVE că Kievul nu depune armele în fața Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat un nou mesaj video pe rețelele de socializare, din fața unei clădiri emblematice din Kiev, în care dă asigurări că ucrainenii nu vor depune armele în Kiev. Locul unde s-a filmat președintele este „Casa cu himere”, una dintre cele mai impresionante clădiri din Kiev, aflată lângă Administraţia Prezidenţială.

Casa cu himere a fost construită între 1901-1902 în stil Art Nouveau, de arhitectul polonez Vladislav Gorodetski. Acest teren a fost inițial nepotrivit pentru construcție, pentru că zona era mlaștină și pământul mobil, dar într-un timp record, casa a fost construita in totalitate din beton și ciment.

La vremea aceea, betonul era un material nou și rar, doar oamenii bogați îl puteau cumpăra. Arhitectul Gorodetski a fost unul dintre aceștia și pentru a arăta de ce este capabil cimentul, fațada clădirii a fost decorată cu generozitate cu imagini de himere, creaturi mitice fabuloase care înfățișează sirene, broaște gigantice și crini, rinoceri, antilope, precum și elefanții ale căror trunchi servesc drept jgheab în timpul ploilor.

VIDEO Zelenski, sâmbată dimineața, în timp ce Kievul duce lupte grele

„Există o mulțime de informații false conform cărora eu spun armatei noastre să depună armele. Eu sunt aici și armata noastră nu depune armele. Vom lupta pentru pământul nostru”, a transmis Zelensky mesajul video.

Reacția sa vine după ce utilizatorii de Telegram au primit mesaje în masă de la un cont fals cu același nume ca precum canalul TG al lui #Zelensky, prin care se cere oprirea rezistenței.

De asemenea, Guvernul SUA a anunțat că este pregătit să-l ajute pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să părăsească Kievul pentru a evita să fie capturat sau ucis de forțele ruse, potrivit oficialilor americani și ucraineni.

Lupte grele aiu avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în capitala ucraineană Kiev.

Îți recomandăm să citești și…

Capitala ucraineană Kiev luptă: Bulevardul Victoria a fost atacat de ruși, lupte grele în marginea orașului | Zelenski: ”Nu putem pierde capitala”

VIDEO&FOTO | Imagini sfâșietoare de la metroul din Kiev, cu oameni îngrămădiți în stațiile din subteran transformate în buncăr antiaerian

Exclusiv | Ucrainenii din București își asteaptă rudele care fug de război; Liubomera Colotelo: “Este multă durere, ai mei sunt în vamă la Siret”

 

 

Cookies