ESENTIAL

Clădire ridicată pe un mini-lot de teren, în fața unei clădiri monument – arhitectura absurdului

În urma unei succesiuni, proprietatea asupra imobilului și terenului din zona Izvorul Rece a fost împărțită între doi proprietari. Clădirea veche și impunătoare din strada Olari nr. 10 a revenit unuia, iar curtea casei a revenit altuia. 

Faptul că lotul din curtea imobilului are dimensiuni mici pentru orice fel de construcție nu l-a împiedicat pe noul proprietar, Alexandru Frâncu, să își dorească să își facă o casă aici. Astfel, arhitectul contractat de proprietar, Codrin Trițescu, a fost pus în postura de a încerca să realizeze o casă funcțională pe această arie restrânsă.

Clădirea nouă va avea trei etaje și va fi amplasată la interecția străzilor Olari și Ferdinand chiar în fața imobilului vechi de la numărul 10 al străzii Olari. Fațada casei descrie o arhitectură modernă, cu o fațadă de sticlă la parter, unde va fi amenajat un magazin. Etajul va avea funcția de locuință.

Noua clădire din strada Olari nr. 10 a fost prezentată spre avizare pe 20 martie în fața Comisiei de Urbanism din Primăria Capitalei, iar construcția a început în urmă cu circa o lună. Actualmente, șantierul este împrejmuită cu plăci de lemn și despărțit de vechea casă cu un gard de fier. Puteți vedea în galeria foto mai multe fotografii cu stadiul actual al lucrărilor și cum va arăta noua clădire.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button