Clădire monument din inima Bucureștiului, plină de grafitti. „Zona din jurul Universității de Arhitectură e o rușine”

01 apr. 2022
856 Afișari
Clădire monument din inima Bucureștiului, plină de grafitti. „Zona din jurul Universității de Arhitectură e o rușine
Clădire monument din inima Bucureștiului, plină de grafitti. „Zona din jurul Universității de Arhitectură e o rușine | Sursă foto: Facebook-Andrei Rigu

Andrei Rigu, unul din consilierii din Consiliul General al Municipiului București a discutat astăzi cu rectorul Universității de Arhitectură din Capitală pentru a găsi o soluție în ceea ce privește modul în care arată clădirea monument din Capitală.

Clădire monument din inima Bucureștiului, plină de grafitti

Consilierul Andrei Rigu consideră că zona de pe lângă Universitatea de Arhitectură reprezintă o rușine pentru istoricul arhitectural și social al Bucureștiului. Clădirea veche a Universității de Arhitectura este un monument istoric, cu toate acestea a fost lăsată să ajungă într-o stare deplorabilă.

Zona unde s-a tras și s-a murit la Revoluție este plină de grafitti iar mașinile sunt parcate până în zid ascunzând plăcile comemorative ale Revoluției din 1989.

Pentru a găsi o rezolvare la această problemă, Andrei Rigu a discutat cu prof. dr. arh. Marian Moiceanu, rectorul instituției pentru a vedea ce soluții are UAUIM.

Se caută cele mai bune soluții rapide și calitative

În urma discuției avute, consilierul Andrei Rigu, a anunțat că va primi câteva propuneri din partea Universității. Acestea vor fi prezentate atât către Primăria Sectorului 1, cât și către Primăria Municipiului București. Se dorește găsirea celei mai bune soluții pentru o intervenție rapidă și calitativă.

Primăria Capitalei a anunțat ieri, că și alte clădiri importante din București ar putea fi consolidate și renovate. În cadrul ședinței de miercuri, a fost aprobată depunerea cererilor pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și reziliență. Această finanțare se va folosi pentru următoarele clădiri din oraș:

  • Teatrul Buleandra,
  • Maternitatea Bucur,
  • Policlinica Iancului.

Nicușor Dan a informat că apelul pentru acest proiect va începe astăzi, 1 aprilie 2022, iar municipalitatea este pregătită să demareze procedurile necesare.

Cookies