Clădire impresionantă pe locul uneia dintre cele mai frumoase case demolate în Bucureşti. FOTO

de:
26 feb. 2014
4 Afișari
Clădire impresionantă pe locul uneia dintre cele mai frumoase case demolate în Bucureşti. FOTO

Clădirea veche, din care în prezent mai este doar un perete, a fost construită după planurile arhitectului Ion D. Berindei.

Membrii Comisiei de Urbanism spun că, întrucât proprietarul a lăsat în paragina clădirea istorică, până aceasta a dispărut, ca în mod evident, să poată construi o clădire mai mare, acesta ar trebui obligat să reconstruiască cladirea veche, scrie Hotnews. Întrucât Comisia Tehnică nu a avut cvorum, proiectul doar a fost discutat, nefiind luată nicio decizie.

Arhitecţii care au prezentat proiectul au declarat că proprietarul care a lăsat clădirea veche să se demoleze a vândut imobilul şi terenul în 2012, iar acum noul proprietar doreşte să construiască.

Clădirea de pe strada Visarion 8 face parte din ansamblul de monumente Lascăr Catargiu, care este şi zonă protejată. Potrivit regulamentului zonei protejate, indicatorii urbanistici sunt:
– regim de înălţime maxim: 16 metri;
– Procent de Ocupare al Terenului: 65%
– Coeficient de Utilizare al Terenului: 3.

În urmă cu zece ani, casa de pe strada Visarion, nr. 8 era întreagă, chiar bine întreţinută. Din 2001 imobilul a fost lăsat în paragină.

Cookies