Clădire ilegal construită în Sectorul 1 al Capitalei, demolată azi cu buldozerul. “E abia începutul”, avertizează Clotilde Armand | VIDEO

28 nov. 2022
2461 afișări
Clădire ilegal construită în Sectorul 1 al Capitalei, demolată azi cu buldozerul. “E abia începutul”, avertizează Clotilde Armand | VIDEO
Casă ilegal construită în Sectorul 1 al Capitalei, demolată azi cu buldozerul. “E abia începutul”, avertizează Clotilde Armand | VIDEO

Capitala este un oraș în care nu numai că s-a construit bezmetic în ultimii ani, dar este un oraș plin de construcții ilegale. Mai exact, de construcții ridicate fără autorizație de construcție, un document absolut obligatoriu, cel puțin teoretic.

Capitala, orașul cu mii de clădiri construite ilegal

Municipalitatea estima recent că e vorba despre, probabil, câteva mii de clădiri ridicate ilegal. Problema blocurilor și a altor construcții ilegale, nu este doar în București, ci și în alte mari orașe din țară. Deocamdată, ne întoarcem în Capitală și ne oprim în cel mai bogat sector – Sectorul 1, unde primarul Clotilde Armand anunță că azi fost demolată o astfel de clădire ridicată fără acte în regulă:

Ce vedeți în acest videoclip reprezintă o premieră în istoria sectorului nostru: este prima construcție ilegală (construită fără autorizație) demolată. Mai avem multe altele care abia ne așteaptă.

Bloc cu 8 etaje, printre construcțiile ilegale din Sectorul 1

În vară, Clotilde Armand vorbea despre o altă clădire ilegal construită în Sectorul 1, doar că atunci era vorba despre ceva și mai spectaculos: un bloc cu 8 etaje ridicat fără autorizație de construire în undeva în cartierul Băneasa din București:

Casă ilegal construită în Sectorul 1 al Capitalei, demolată azi cu buldozerul. “E abia începutul”, avertizează Clotilde Armand | VIDEO
Clotilde Armand: Acest bloc e construit ilegal

„Știți ce este șocant la fotografia asta? Că acest bloc de opt etaje a fost construit fără a avea autorizație de construire. Da, ați citit bine.  (…) Acest imobil (S+P+8E) a răsărit, în urmă cu mai mulți ani, în cartierul Băneasa, pe strada Heliului. În primăvară, am făcut plângere penală împotriva proprietarului pentru continuarea unor lucrări de construcții neautorizate, iar acum așteptăm rezultatul anchetei procurorilor.

 

În paralel, am solicitat judecătorilor să dea dreptul polițiștilor locali de la Disciplina în construcții să poată pătrundă în imobil pentru a stabili care este în acest moment situația blocului. Pentru că la cel mai recent control, proprietarul imobilului nu a vrut să permită accesul echipajului și nici nu a prezentat documentele. Polițiștii locali au aplicat legea și l-au amendat cu 16.000 lei.”, spunea în luna iunie  Clotilde Armand.

Cum s-a ajuns la astfel de situații? Clotilde Armand avea o explicație: complicitățile și corupția administrațiilor anterioare ei:

„În timpul fostelor administrații locale, Poliția Locală era folosită doar pentru filaje politice și sinecuri, iar haosul urbanistic s-a extins treptat în Sectorul 1.”

 

Îți recomandăm să citești și:

 

 

Cookies