ESENTIAL

Clădire din vremea regelui Ferdinand- restaurată la vechea glorie, după ce fusese refăcută modern

Clădirii vechi de aproape 100 de ani i se va reda un aspect potrivit zonei centrale, istorice, a Capitalei, după ce în anii 2000 fusese renovată în stil modern. Acum, conform unui proiect nou, fațada clădirii va fi remodelată, placată cu cărlămidă, balcoanele existente vor fi închise, iar ultimele două etaje vor fi reamenajate.

În plus, terasa clădirii va fi circulabilă, iar pe partea dinspre Spitalul Colțea a clădirii va fi construit un lift exterior, conform proiectului prezentat miercuri în fața Comisiei de Urbanism din Primăria Capitalei. Conform arhitectului acestui proiect, clădirea a fost inițial restaurată în anii 2000, dar soluția de arhitectură utilizată la vremea respectivă nu este potrivită zonei și valorii istorice a imobilului.

Clădirea se află pe strada Mavrogheni nr.1, dar cu fațada înspre Bd. I.C. Brătianu, în apropiere de Spitalul Colțea și la doi pași de Centrul Capitalei.

Beneficiarul acestui proiect este SC MEDIA ONE SRL, prin Mihail Sebastian Aghiropol, iar arhitectul proiectului este Maria Cristina Georgescu. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button