Clădire de birouri cu 8 etaje pe Calea Dorobanților. Înalțimea, dublă față de cea admisă

de:
09 dec. 2015
1 Afișari
Clădire de birouri cu 8 etaje pe Calea Dorobanților. Înalțimea, dublă față de cea admisă

Pe Calea Dorobanților nr.32, într-o zonă protejată a Capitalei, se propune ridicarea unui clădiri de birouri cu 8 etaje. Potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aflat în dezbatere publică, înălțimea maximă a noului imobil va fi de 33,50 metri, în condițiile în care indicatorii urbanistici specifici zonei protejate prevăd o înălțime maximă de doar 16 metri. 

Noul imobil va fi construit pe un teren de aproximativ 2.200 metri pătrați pe care se află deja patru clădiri între care și cea în care funcționează Grădinița nr.85. 

Proiectul își propune „desființarea parțială a clădirilor amplasate pe latura de nord a parcelei, aflate în stare avansată de degradare, în pericol de colaps, clădiri lipsite de valoare culturală” și „edificarea  unei clădiri de birouri (posibil locuințe la nivelele superioare), pe latura de est a lotului, cu regim de înălțime de 3S+P+8E”.

Deocamdată este incertă soarta Grădiniței nr.85, pentru că în planul de reglementări aferent PUZ-ului Calea Dorobanților nr.32, clădirea figurează cu funcțiunea de birouri. De altfel, în avizul primit de la Ministerul Culturii pe 22 iulie 2015, se menționează că noul imobil cu 8 etaje va fi construit în extinderea corpului C1 (grădinița), iar în avizul de la Ministerul Apărării Naționale, emis la 26 mai 2015, se precizează că imobilul în care funcționează acum grădinița va fi demolat parțial pe zona din spate.

Indicatori urbanistici reglementați prin Planul Urbanistic General/PUZ-uri aprobate:

– Procent maxim de Ocupare a Terenului (POT max)=65%

– Coeficient maxim de Ocupare a Terenului (CUT max) = 3,2 mp/ADC/mp teren

– Înălțime maximă admisă (H max) = 16 metri

Indicatori urbanistici propuși:

– Procent maxim de Ocupare a Terenului (POT max) = 47%

– Coeficient maxim de Ocupare a Terenului (CUT max) = 2,8 mp/ADC/mp teren

– Regim maxim de înălțime = 3S+P+8E

– Înălțime maximă = 33,50 metri.

Cine sunt dezvoltatorii proiectului

Beneficiarii și dezvoltatorii proiectului sunt Emil Tănăsoiu și Daniel Tănăsoiu, acționari la Primavera Development și la firma de construcții ACMS. Cei doi, tată și fiu, sunt cunoscuţi în piaţa imobiliară în primul rând pentru dezvoltarea şi vânzarea pentru 100 milioane euro a parcului de afaceri S-Park din nordul Capitalei. De asemenea, familia Tănăsoiu deține și terenul de la Răzoare pe care a fost propusă ridicarea unui turn cu 20 de etaje. 

Planul Urbanistic Zonal Calea Dorobanților nr.32 se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei, iar pentru a fi realizat este necesară aprobarea Consiliului General al Municipiului București.

 

Cookies