CJ Ilfov a aprobat realizarea unui terminal destinat transportului de mărfuri cu circa 571 milioane

de:
19 mart. 2020
7 Afișari
CJ Ilfov a aprobat realizarea unui terminal destinat transportului de mărfuri cu circa 571 milioane

În referatul de aprobare al proiectului adoptat este prevăzut că terminalul Bucharest-Ilfov Multimodal Hub (BIMH) este prevăzut a se realiza pe două incinte situate la sud de comuna Moara Vlăsiei, adiacent liniei de cale ferată Bucureşti-Urziceni, de o parte şi de alta a autostrăzii A3 Bucureşti-Braşov, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la circa 571 milioane de lei fără TVA.

Conform proiectului, incinta A, situată la vest de autostrada A3, are 48 hectare. Suprafaţa incintei B, localizate la est de A3, este de 60 de hectare. Caracter de terminal multimodal are incita A, iar B are o funcţionalitate de parc logistic şi/sau parc industrial.

Pentru incinta A (zona multimodală) sunt prevăzute mai multe lucrări principale: un terminal CF de containere; un depozit pentru containere; unul de depozitare pentru mărfuri paletizate, materiale şi posibile materii prime; magazii de desfacere şi distribuţie mărfuri către consumatori; construcţii, clădiri şi echipamente necesare funcţionării incintei; racorduri şi accese auto şi de cale ferată.

Din punct de vedere funcţional, dar şi al realizării lucrărilor, s-au analizat două variante, cea care include lucrările menţionate şi o a doua care diferă de prima prin faptul că nu cuprinde magaziile de desfacere şi distribuţie mărfuri către consumatori, acestea urmând a fi realizate de viitori operatori. Acest scenariu are la bază faptul că lucrările prevăzute în a doua variantă sunt necesare pentru desfăşurarea activităţii atât în incinta A, cât şi în B.

Pentru incinta B au fost analizate două variante, una în care aici să se amenajeze o zonă logistică şi a doua în care să se poată amenaja fie o zonă logistică, fie un parc industrial sau ambele, în funcţie de cererea pieţei în perioada respectivă.

„Bucharest-Ilfov Multimodal Hub este unul dintre proiectele strategice ale CJ Ilfov şi urmăreşte dezvoltarea sistemului de transport intermodal de mărfuri în scopul eficientizării transportului de marfă şi îmbunătăţirii impactului transportului asupra mediului şi siguranţei traficului în regiunea Bucureşti-Ilfov”, se arată în referatul de aprobare al proiectului privind studiul de prefezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii Bucharest-Ilfov Multimodal Hub.

Conform sursei citate, implementarea acestui proiect va contribui în mod direct la creşterea gradului de accesibilitate a regiunii Bucureşti-Ilfov, prin decongestionarea drumurilor judeţene şi naţionale şi protejarea infrastructurii rutiere, promovarea dezvoltării echilibrate a tuturor modurilor de transport şi îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei serviciilor, reducerea emisiilor de gaze şi minimalizarea efectelor adverse asupra mediului.

Cookies