Ciucu vs tiriști sau războiul parcării de TIR-uri pe Bulevardul Timișoara. Primarul Sectorului 6: Mă înjură tiriștii că nu mai pot parca gratis, iar parcarea vămii e goală

16 mai 2023
6152 afișări
Ciucu vs tiriști sau războiul parcării de TIR-uri pe Bulevardul Timișoara. Primarul Sectorului 6: Mă înjură tiriștii că nu mai pot parca gratis, iar parcarea vămii e goală
Ciucu vs tiriști sau războiul parcărilor de pe Bulevardul Timișoara. Primarul Sectorului 6: Mă înjură tiriștii că nu mai pot parca gratis, iar parcarea vămii e goală | Sursa foto: Primăria S6

Ciucu vs tiriști e unda dintre confruntările cele mai noi de la noi din oraș.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunța zilele trecute că e hotărât să scoată de pe marginea străzii tirurile parcate pe Bulevardul Prelungirea Timișoara, acolo unde tiriștii opresc și se așează la coadă atunci când trebuie să treacă prin vama din S6:

Scoatem tirurile de pe bd. Prelungirea Timișoara! Sper să se dea și la știri, ca șoferii să nu mai vină aici. După doi ani de discuții și formale și informale cu diferite autorități ale statului, în care am așteptat să mute vama din Sectorul 6, pentru că o vamă nu are ce căuta în oraș, mi-a ajuns! Nu mută ei vama, bine, dar tirurile acolo nu vor mai parca! Este un bulevard circulat de pe care au dispărut în ultimii 10 ani semnele cu oprirea interzisă.  Am dispus ADPDU Sector 6 să le remonteze și Poliției Locale să amendeze transportatorii care confundă Sectorul 6 cu o parcare de tiruri. 

Ciprian Ciucu: Mă înjură tiriștii

Nu multă vreme mai târziu, după ce au apărut primarul reacții ale celor direct vizați de măsură, primarul Sectorului 6 a venit cu precizări:

Mă înjură tiriștii ca nu vor mai parca pe Bulevardul Timișoara  pe străzile adiacente, gratis, în timp ce parcarea vămii este goală.  Și îmi cer mie sa le fac parcare pentru tiruri, eventual tot gratis. Eu voi civiliza zona.  Altfel,  vămile nu au ce cauta în mediul urban. Unii au înțeles ca închid eu vama. Nimic mai fals. Eu nu pot închide o vamă.  Eu pot aplica legea. Deși vama are o curte mare, ea stă goală pentru ca șoferii stau pe stradă pentru a nu plăti parcarea.

Ciprian Ciucu mai spune că, din punctul lui de vedere, vama poate rămâne acolo unde e, deși nu crede că vămile au ce să caute în oral, dar șoferii de TIR trebuie să respecte programările și să plătească parcarea în curtea vămii și nu să mai lase tirurile pe stradă. Mai spune că, de fapt, le face un bine tiriștilor:

Ce nu înțeleg șoferii care ma înjură este ca eu le fac un bine. Cei de la Vama și operatorii cu care lucrează, și la presiunea lor, le vor găsi spatii civilizate in afara orașului, poate pe A0. Oricum, condițiile sunt infecte aici (în vama din S6, nota red.). Într-atât de infecte încât  șoferii își fac nevoile pe stradă si nu la WC-ul vămii.  Și e vor ca eu, primar de Sector, sa le ofer condiții.  Să le ofere condiții cei care îi taxează! 

Când a anunțat operațiunea de eliberare de tiruri a Bulevardului Timișoara, Ciprian Ciucu a spus că în zonă se vor face, în perioada următoare, mici reparații, plombări și curățenie.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies