Ciucu vrea operator de salubritate „pe bune” în Sectorul 6 și lansează procedură internațională de achiziție

03 mai 2022
1651 Afișari
Ciucu vrea operator de salubritate „pe bune” în Sectorul 6 și lansează procedură internațională de achiziție

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunță că a încheiat toate procedurile posibile pentru a face cât mai transparentă procedura de achiziție pentru caietul de sarcini pentru contractarea unui operator privat care să preia serviciul de colectare și transport al deșeurilor din sector.

„Tot acest efort de transparență a fost făcut tocmai ca să se știe și să înteleagă că procedura de achiziție este pe bune, mă interesează exclusiv raportul calitate preț și seriozitate operatorului!”, a spus edilul.

Ciucu a menționat că primăria pe care o conduce a publicat si a ținut în transparență câteva luni de zile caietul de sarcini, „chestiune fără precedent”, apoi a organizat o consultare publică deschisă cu toți salubriștii interesați, iar caietul de sarcini a fost trimis la verificare la ANAP (și la experți ai Băncii Mondiale, contractați de ANP) de două ori  (o dată inițial și a doua oară după consultarea publică).

„Toată documentația are la bază un studiu de fundamentare temeinic lucrat, am lucrat la el cu experți independenți specializați pe deșeuri și un regulament foarte clar! Am muncit mult, un an la toată procedura și în sfârșit acum este gata!”, a mai spus primarul.

Procedura de achiziția este internațională, cu plecare în Jurnalul Oficial al UE. Valoarea totala estimată: 993.646.925, durata este de 120 de luni (10 ani).

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: Data si ora locala: 27.06.2022, 12:00.

Procedura presupune colectare de la populație, transport, sortare și investiții în platforme de colectare selectivă.

Activitatea de salubrizare stradală în Sectorul 6 este asigurată de SC Urban SA în baza unui contract de servicii din 1999 încheiat cu Primăria Capitalei şi a actelor adiţionale aferente încheiate în perioada 2000 – 2001 cu municipalitatea şi în perioada 2002 – 2021 cu Primăria Sectorului 6.

Primarul Ciprian Ciucu a anunțat anul trecut că este nemulțumit de modul în care este făcută curățenia în Sectorul 6 și mai ales de tarifele percepute de operatorul de salubritate (Urban SA).

Îți recomandăm să citești și:

În țara gardurilor, Palatul Cotroceni oferă 6 mil. lei pentru a-l repara pe al său, unul masiv de beton care obturează vederea din stradă a monumentelor

Un monument dedicat lui Martin Luther și Jean Calvin va fi inaugurat de Nicușor Dan într-un parc insalubru din centrul Capitalei, după cum descrie locul un cunoscător al zonei

Se naște un nou parc în București, pe un teren aflat în paragină. Parcul Liniei se ridică între al doilea cel mai vechi mall din Capitală și un centru comercial | FOTO

Cookies