Ciucu, prizonier la Podul Grant, către Nicușor Dan: Sectorul 6 e blocat, după ce PMB a închis complet pasajul pentru mașini | Apelul primarului S6 către primarul general și STB

16 oct. 2023
2513 Afișari
Ciucu, prizonier la Podul Grant, către Nicușor Dan: Sectorul 6 e blocat, după ce PMB a închis complet pasajul pentru mașini | Apelul primarului S6 către primarul general și STB
Ciucu, prizonier la Podul Grant, către Nicușor Dan: Sectorul 6 e blocat, după ce PMB a închis complet pasajul pentru mașini || Apelul primarului S6 către primarul general și STB. Sursa foto: Facebook/ Alex Lancuzov

Începând de astăzi, circulația pe Podul Grant a fost închisă, iar acest lucru a aglomerat și mai mult traficul din Capitală. Ciprian Ciucu l-a rugat pe primarul general al Capitalei să trimită mai mulți polițiști locali pentru dirijarea traficului în Sectorul 6 și să scurteze timpul de execuție a lucrărilor la pod.

„Cu toții am făcut peste o oră ca să ieșim din cartiere”

Circulația pe Podul Grant s-a închis luni dimineață, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare. Mai mulți șoferi au declarat că au petrecut ore în șir în trafic până să ajungă la locurile de muncă sau acolo unde aveau treabă, din această cauză.

S-au făcut 3 ore din zona Apusului Militari până în 1 Mai, oameni care nu au mai ajuns la serviciu sau copii care au lipsit de școală”, a declarat un bucureștean.

Deși tramvaiele liniei 41 funcționează în continuare, acestea au circulat foarte greu luni dimineață. Unii călători au stat chiar și câte 40 de minute în mijlocul de transport pentru a ajunge la destinație. Plus că tramvaiele erau și foarte aglomerate, linia 41 fiind una dintre cele mai importante din București.

Astfel, văzând nemulțumirea oamenilor și așteptând și el, la rândul lui, mai mult de o oră în trafic, primarul Sectorului 6 a făcut apel la Primăria Capitalei pentru a găsi o soluție pentru această problemă.

Ciprian Ciucu a spus că tot Sectorul 6 este blocat din cauza închiderii circulației pe Podul Grant, iar mai multe echipaje de poliție se ocupă de dirijarea traficului. Însă, acest lucru nu ajută prea mult la fluidizarea traficului.

Tocmai de aceea, primarul Ciprian Ciucu i-a solicitat lui Nicușor Dan să trimită câteva echipaje de la Poliția Locală prin cartierele din Sectorul 6 pentru a dirija traficul.

După închiderea de către PMB a circulației pe Podul Grant, Sectorul 6 este blocat. Există un plan de dirijare a traficului la care participă Brigada Rutieră, Poliţia Locală a Sectorului 6 și Poliția Locală a Sectorului 1. Cu toate acestea, se circulă extrem de greu. Fac apel la Primăria Capitalei să se alăture, cu propria Poliție Locală, eforturilor de dirijare a traficului, sa iasă din Centru și în astfel de situații să vină și în cartiere.

Totodată, i-a cerut și să scurteze timpul de execuție al lucrărilor prin alocare de resurse suplimentare și printr-o mobilizare de șantier.

„Mâine mă voi duce la serviciu cu transportul în comun”

Ciprian Ciucu a mai anunțat, prin intermediul paginii sale de Facebook, că, începând de mâine, va utiliza mijlocul de transport în comun pentru a ajunge la serviciu. De asemenea, le-a recomandat și bucureștenilor să facă același lucru pentru a evita blocajele din trafic.

Primarul a făcut apel și la Societatea de Transport București (STB) pentru a suplimenta numărul de tramvaie pe linia 41.

Cu toții am făcut peste o oră să ieșim din cartiere. Eu, personal, de mâine mă voi duce la serviciu cu transportul în comun. În măsură posibilităților, fac apel la dumneavoastră să folosiți cu precădere transportul în comun.
Tramvaiul 41 circulă, fac apel la STB să suplimenteze capacitatea de transport.

Ce a declarat Nicușor Dan legat de lucrările de la Podul Grant

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat într-un interviu pentru postul B1 TV că lucrările la Podul Grant ar fi putut să înceapă în vară, însă CFR nu i-a oferit Primăriei Capitalei avizul necesar din cauza circulației intense a trenurilor care mergeau spre Constanța.

Podul Grant trebuie consolidat. E adevărat, am fi putut să facem asta în vară. De fapt, anul trecut, aşa a fost planul, numai că s-a decalat. Ca să respecţi legea şi să facem toate formalităţile, apar întârzieri. Am început în vară, într-adevăr, cu bretelele, peste vară nu poţi să lucrezi şi asta e o problemă. De ce în vară am început cu bretele şi n-am început cu consolidarea efectivă a podului? Pentru că îţi trebuie nişte zile în care să lucrezi deasupra liniilor de tren. Şi pentru asta trebuie să ai un aviz de la CFR, pentru că liniile de tren sunt la CFR, şi CFR nu ne-a dat avizul peste vară, pentru că era un trafic mare, în special către Constanţa. Şi peste vară am lucrat la bretele, care şi ele au afectat traficul, şi acum sperăm că în schimburi cât mai compacte să terminăm cât mai repede lucrările de consolidare ale podului”, a declarat Nicușor Dan, citat de Hotnews.ro.

Primarul general a spus că termenul optimist pentru finalizarea lucrărilor este de 4 luni, timp în care se va lucra pe un singur sens de circulație:

Termenul cel mai optimist este 4 luni, pe un sens, atenţie! Deci administraţia precedentă a zis că a terminat podul, dar, de fapt, a făcut o treime. Planul, în momentul de faţă, este să începem pe 15 octombrie şi să dureze 4 luni, poate 5 luni un sens, sensul dinspre Crângaşi către Turda, pe sensul celălalt se circulă, şi tramvaiul va circula pe o şină timp în care se remediază, se face cealaltă şină, şi după aceea cealaltă. Deci tramvaiul va circula pe sensul înspre Crângaşi se va circula, pe sensul celălalt nu se va circula, cât mai puţin.

Te-ar putea interesa și:

Cookies