ȘTIRI

Ciuca bătăilor politice: Nicolae Ciucă e propus din nou pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea de premier cu care PNL va merge la negocierile cu PSD și UDMR.

PNL s-a întrunit joi în ședință de urgență și a decis că Nicolae Ciucă e numele de premier cu care liberalii se vor duce la negocieri pentru formarea Guvernului PNL-PSD-UDMR. Propunerea a venit din partea președintelui PNL, Florin Cîțu, și a fost votată în unanimitate.

Nicolae Ciucă este variantă susţinută inclusiv de preşedintele Klaus Iohannis şi de alţi lideri PNL. Cealaltă variantă, pe care şi-ar fi dorit-o Florin Cîţu, Dan Vîlceanu, nu a mai fost prezentată.

Nicoale Ciucă va negocia direct cu Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor formarea viitorului Guvern. Florin Cîțu s-a întâlnit miercuri seară cu președintele Klaus Iohannis și au discutat despre numele viitorului prim-ministru. În urma discuției, Cîțu ar fi acceptat să renunțe la nominalizarea sa, iar partidul să propună un alt liberal.

Rareș Bogdan: „Suntem convinși că PSD îl va accepta pe Nicolae Ciucă”

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, după ședința fulger a liberalilor, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă este cea mai bună soluție, fără a-l considera pe Floin Cîțu „pierdut”.

„Noaptea întotdeauna este un sfetnic bun. A fost o discuție absolut firească, cu toate opțiunile pe masă. Florin Cîțu a spus ieri că orice membru al PNL poate fi premier. Am convenit împreună că Nicolae Ciucă e cea mai bună soluție.

Florin Cîțu în nici un caz nu a pierdut, e în continuare președintele partidului, suntem în spatele său. Florin Cîțu e la fel de puternic ca până acum.

Suntem convinși că PSD îl va accepta pe Nicolae Ciucă”, a spus Rareș Bogdan.

Încep negocierile pe numele noului premier. Nicolae Ciucă a eșuat în urmă cu trei săptămâni la formarea guvernului minoritar

PNL urmează să se întâlnească cu PSD la ora 16.00 pentru a negocia numele viitorului premier. Echipa de negociere va fi condusă de Nicolae Ciucă.

Ministrul Apărării și-a depus mandatul la 1 noiembrie, după ce Klaus Iohannis l-a nominalizat să formeze guvernul, întrucât nu a reușit să strângă o majoritate pentru a forma un guvern minoritar în jurul PNL.

PSD l-a votat, miercuri, pe Marcel Ciolacu drept propunerea partidului pentru funcția de premier.

Florin Cîțu a făcut, miercuri seara, o serie de declarații ironice referitoare la propunerea de premier. Liderul PNL a susținut că l-ar fi propus la întâlnirea cu Marcel Ciolacu pe Alexandru Rafila pentru funcția de premier, dar că liderul PSD ar fi refuzat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button