ARHIVA B365

Ultima licitaţie pentru City Mall porneşte de la 21 de milioane euro

Reprezentanţii administratorului judiciar au precizat că aceasta va fi ultima încercare de vânzare prin licitaţie publică. Preţul centrului comercial a scăzut cu aproximativ 12 milioane de euro faţă de prima licitaţie, organizată în martie. Dacă nici la ultima licitaţie mall-ul nu se va vinde, Casa de Insolvenţă Transilvania va apela la vânzarea la negociere directă sau vor încerca să păstreze activul, notează DailyBusiness.ro.

Dacă proprietatea se vinde prin negociere directă, variantă dorită, în ultima perioadă, de creditori, probabil că banca nu ar putea obţine o sumă aproape de preţul ultimei licitaţii. Pe de altă parte, activul poate fi păstrat în interiorul procedurii de insolvenţă sau poate fi preluat de creditori în contul datoriei.

Marius Grigorica, Senior Investment Analyst, DTZ Echinox, susţine că, de multe ori, investitorii nu vor să cumpere proprietăţile executate de bănci din cauza preţului solicitat, care este foarte mare în comparaţie cu ceea ce poate oferi activul respectiv. Chiar dacă investitorii nu se înghesuie să facă asemenea achiziţii, în majoritatea cazurilor, băncile creditoare nu lasă din preţ mai menţionează Grigorica.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button