City Mall nu a atras cumpărători nici la cea de-a doua licitaţie

de:
18 apr. 2011
2 Afișari
City Mall nu a atras cumpărători nici la cea de-a doua licitaţie

Investitorii aveau ca termen limită pentru depunerea documentaţiei de licitaţie data de 18 aprilie, însă, potrivit unor surse din piaţa imobiliară, citate de Mediafax, nimeni nu a cumpărat caietul de sarcini. Preţul de vânzare a City Mall, a fost redus la a doua licitaţie la 29,5 milioane de euro, cu 3,5 milioane de euro mai puţin faţă de cât voiau să obţină lichidatorii centrului comercial la prima licitaţie. Lichidatorul judiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), va discuta cu creditorii pentru a stabili alte modalităţi de valorificare a activului, inclusiv păstrarea acestuia în contul creanţelor.

City Mall a intrat în faliment în noiembrie 2010 pentru că firma care îl deţine, Victoria Holding nu a putut rambursa creditele contractate pentru achiziţia City Mall, în 2006. Fondul a plătit atunci pentru cumpărarea mall-ului peste 100 milioane de euro.

Cele trei bănci finanţatoare ale proiectului, Bancpost, UniCredit Bank Austria şi UniCredit Ţiriac Bank, au de recuperat, în total, peste 41 de milioane de euro. Mall-ul mai are datorii, de circa 33 de milioane de euro, şi către diferiţi furnizori de servicii şi alţi parteneri de afaceri.

Citeşte şi: City Mall nu a atras niciun cumpărător la prima licitaţie

Cookies