City Mall Bucureşti a intrat în insolvenţă. În patru ani a pierdut 66% din valoare

de:
03 nov. 2010
2 Afișari
City Mall Bucureşti a intrat în insolvenţă. În patru ani a pierdut 66% din valoare

Tribunalul Bucureşti a admis marţi cererea de intrare în insolvenţă a firmei Victoria Holding, care deţine City Mall Bucureşti, acţionarii anunţând anterior că au dificultăţi în rambursarea unui credit de 40 de milioane de euro contractat de la Bank Austria.

Victoria Holding, prin care fondul australian de investiţii APN European Retail Trust deţine City Mall din Bucureşti, a anunţat în octombrie că are dificultăţi în a rambursa o datorie de 40 milioane de euro către Bank Austria, scadentă în noiembrie, şi că renegociază termenii contractului de credit.

Fondul de investiţii trebuie să ramburseze în noiembrie 40 milioane de euro dintr-un credit de la Bank Austria (divizia austriacă a UniCredit). APN European Retail Trust a cumpărat în 2006 mall-ul cu 103,5 milioane de euro.

APN European Retail Trust a obţinut în primele şase luni venituri din închirierea centrului comercial City Mall din Bucureşti de doar 308.000 euro, de peste zece ori mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Gradul de ocupare a City Mall a scăzut în iunie la 80%, de la 90% un an mai devreme.

Cookies