ȘTIRI

City Gate North Tower a devenit prima clădire „verde” din Bucureşti, cu certificare LEED Gold

GTC & Bluehouse au finalizat cu succes procesul de certificare a primului turn de birouri din cadrul proiectului City Gate din București. 

City Gate, proiectul de birouri dezvoltat de GTC și Bluehouse în centrul Bucureștiului, cuprinde două turnuri a câte 18 etaje fiecare. Clădirile de clasa A au o suprafață construită de 44,000 m2, care conferă un spațiu de lucru unor chiriași ca Rompetrol, Romtelecom, Microsoft, Millenium Bank, Hoffmann-La Roche, Alcatel, E.ON, Chevron etc. Acesta este primul proiect de certificare încheiat de firma de consultanţă Colliers International de la lansarea serviciului în România.

City Gate a câștigat distincția pentru Clădirea Verde a anului 2012 în cadrul galei premiilor Europa Property SEE. Anterior, proiectul a fost recunoscut drept cel mai bun proiect de birouri al anului 2009 (CEE Real Estate Office Development of the Year), precum și ca cel mai bun proiect per ansamblu în același an (CEE Real Estate Buliding of the Year).

„Suntem extrem de încântați de rezultatele obținute de City Gate North în urma procesului de certificare. Decizia întărește angajamentul nostru față de piața din România și stabilește premise pozitive pentru certificarea celui de-al doilea turn, City Gate South Tower, aflată acum în derulare. Dezvoltatorii proiectului așteaptă cu nerăbdare beneficiile care vor decurge din această certificare vizavi de reducerea costurilor de operare a proiectului”, a declarat Shimon GALON, CEO GTC Romania.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button