ESENTIAL

Cîțu vorbește despre măsurile de relaxare de la 1 iunie. „Vor exista pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”

„De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”, spune premierul României, Florin Cîțu. El mai spune că România „nu are nicio scuză” să nu-și atingă ținta de a avea 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză până la 1 iunie.

Florin Cîțu a declarat că situația COVID s-a îmbunătățit în România. Drept exemplu a dat Bucureștiul, care a intrat în scenariul verde după ce rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori.

„Vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”

„Singurul lucru care s-a modificat în ultima lună a fost această campanie de vaccinare, este singurul element nou care explică evoluția ratei de infectare din România, ceea ce înseamnă că și presiunea pe spitale a scăzut, că suntem mai aproape de a reveni la normalitate. Avem dozele necesare și nu avem nicio scuză să nu atingem ținta pe care ne-am propus-o la 1 iunie pentru a ne relaxa sau a face un pas important către relaxare. Pandemia va trece, contează acum să pregătim resursele pentru ceea ce urmează”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Digi24.

„Încă nu vorbim cum se vor lua relaxări şi cum vor fi ele implementate. În acest moment discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Ceea ce este important de înţeles pentru toţi românii, că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”, a spus premierul.

Cîțu vorbește despre măsurile de relaxare de la 1 iunie

Florin Cîțu a fost întrebat dacă ar exista posibile avantaje pentru cei care se vaccinează. Premierul a explicat: „Opinia mea personală e că persoanele care s-au vaccinat ar trebui să aibă beneficii. Vom vedea cum vor arăta aceste măsuri”, conform sursei citate.

„E clar că de la 1 iunie vor exista măsuri care vor da înapoi anumite restricţii de anul trecut. Deja unele dintre măsuri le-am anunţat. Bineînţeles că ştiu problema cu evenimentele private şi anul acesta cu siguranţă vom găsi o soluţie să înceapă de la 1 iunie aceste evenimente private. Vom vedea dacă putem să mergem pe testare, cum se va face testarea. Suntem flexibili la soluţii. Acesta e roul Comitetului interministerial”, a mai spus Florin Cîțu.

„Să ţinem minte că 1 iunie nu înseamnă relaxare totală, înseamnă 5 milioane persoane vaccinate. 1 august urmează al doilea pas în care vorbim de o relaxare totală. Săptămâna viitoare toţi miniştri vor fi în stradă, vor fi în centre de vaccinare şi vor susţine această campanie”, a adăugat premierul României.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button