Cîţu strică deja petrecerile nocturne: Terasele nu vor rămâne deschise toată noapte. Încă nu

14 mai 2021
121 Afișari
Cîţu strică deja petrecerile nocturne: Terasele nu vor rămâne deschise toată noapte. Încă nu

Guvernul are vineri şedinţă, de la ora 20.30, o ședință pentru a aproba noile măsuri de relaxare, începând cu data de 15 mai, adică din această noapte. Printre cele mai așteptate măsuri sunt cele privind renunțarea la purtarea măștii în aer liber și ridicarea restricțiilor de noapte. Totuși, premierul a transmis deja că terasele nu vor fi deschise toată noaptea.

Florin Cîţu a transmis, întrebat vineri în judeţul Suceava, până la ce oră vor funcţiona restaurantele şi terasele, începând de sâmbătă, că acestea nu vor rămâne deschise toată noaptea. Mai mult, documentul CNSU privind noile măsuri de relaxare este deja finalizat, la fel şi hotărârea de Guvern şi nu rămâne decât ca Executivul să aprobe, în şedinta de vineri seara, decizia.

Anunțul lui Cîțu

Veţi vedea decizia diseară, dar nu vor rămâne toată noapte, asta este clar. Încă nu

El a adăugat că, va anunţa noile măsuri de relaxare aprobate de către Guvern, vineri, de la ora 21.00.

„Avem şedinţa de la 20.30. Voi avea un briefing de la ora 21.00. Deja am pregătit decizia CNSU, hotărârea de Guvern. Nu rămâne decât să le adoptăm”, a mai explicat premierul.

Guvernul are vineri şedinţă, de la ora 20.30, pentru a aproba noi măsuri de relaxare, începând cu data de 15 mai. Printre acestea se numără renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise, cu excepţia pieţelor, târgurilor şi staţiile de autobuz, eliminarea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii şi revenirea magazinelor la un program normal de funcţionare.

Iohannis a dat vestea încă de joi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după şedinţa de lucru cu premierul şi cu mai mulţi miniştri pe tema pandemiei, că din 15 mai se elimină purtarea măştii în exterior, cu unele excepţii şi se elimină restricţiile de circulaţie de noapte, precum şi restricţiile referitoare la programul magazinelor. El a făcut şi precizări referitoare la evenimentele private, însă măsurile în acest sens vor intra în vigoare de la 1 iunie, numărul permis de participanţi urmând să crească treptat la 1 iulie şi la 1 august. Restricţiile nu mai sunt aplicate în cazul în care organizatorul garantează că toţi invitaţii sunt vacinaţi. Şeful statului a precizat că vom avea o relaxare pas cu pas şi că a fost întocmit un calendar până la 1 septembrie, după care va fi făcută o nouă evaluare.

Cookies