Cîțu răgușit, acoperit de huiduieli din sala plină a Congresului PNL. Participă 5.000 de delegați, în timp ce la un miting sunt permise 100 de persoane

25 sept. 2021
40 Afișari
Cîțu răgușit, acoperit de huiduieli din sala plină a Congresului PNL. Participă 5.000 de delegați, în timp ce la un miting sunt permise 100 de persoane

Premierul Cîțu a fost huiduit puternic, sămbătă, la Congresul PNL, de o sală ticsită cu 5.000 de delegați chemați la București să-și aleagă noul președinte. Răgușit de atâta țipat pentru a acoperi vacarmul, Cîțu și-a prezentat moțiunea cu care a candidat, printre huiduieli.

Cîțu a primit ce și-a dorit la Congresul PNL, antipatia unei părți a sălii, susținători al lui Ludovic Orban, însă aduși la București ca să-l voteze pe el, la apelurile lui Klaus Iohannis.

„Demisia!”, i-au strigat nu puțini dintre liberalii aflați în sala Romexpo, adunați pe culoarul din mijloc, pentru a fi mai aproape de vorbitor.

„Cei care strigați demisia înseamnă să vă dați jos propriul guvern, da? Numai Dragnea făcea asta
PNL e viu.”, le-a strigat Cîțu de la tribună, lucru care nu a calmat spriritele. „Fără PSD”, a primit replica sălii.

A fost nevoie de intervenția lui Teodor Stolojan, președinte al Comisiei de numărare a voturilor, dar și de a lui Ludovic Orban, care le-a cerut susținătorilor săi să îl lase pe Cîțu să-și țină discursul.

Orban: Lăsați-l să-și prezinte moțiunea

Cîțu: Domnule președinte, nu am nevoie de susținere, pot să-mi prezint moțiunea

„Știu că astăzi veți face alegerea corectă, am ajuns la momentul adevărului, la care alegem liberalismul autentic

Colegi liberali, eu sunt Florin. Am muncit mult și fără compromisuri ca să ajung aici.

Voi toți sunteți echipa mea. Sper să conving mai mulți să mă votați, până la momentul votului, pentru că eu sunt un om de echipă votați un nou mod de a face politică. Vă garantez că atât timp cât voi fi președinte al PNL vom lua deciziile împreună.”, a mai spus Cîțu.

De altfel, echipa Cîțu a fost huiduită și s-a scandat numele lui Orban. (Echipa lui Cîțu aflată pe scenă: Emil Boc, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan, Dan Vâlceanu, Iulian Dumitrescu/ Echipa lui Orban, în culise: Ionel Dancă, Violeta Alexandru, Siegfried Mureșan, Virgil Guran, Adrian Veștea).

Cum a fost posibilă organizarea Congresului PNL în condițiile Valului 4 al pandemiei

Liberalii au organizat Congresul PNL cu 5.000 de delegați sub acoperirea prevederilor HG 990/2021, Art 1, pct. 4, conform cărora „organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă o spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori”.

Capacitatea sălii de la Romexpo este de 15.000 de persoane, au transmis organizatorii.

Aceeași HG prevede că se permite, în condiţiile Legii nr. 60/1991, republicată, organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane.

 

Tags:
Cookies