ESENTIAL

Cîțu l-a demis pe șeful Gărzii de Mediu Octavian Berceanu, omul care a declarat război arderilor ilegale de deșeuri de lângă București

Premierul Florin Cîțu l-a demis luni pe șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, unul dintre ultimii oameni ai USR-PLUS rămași în funcție după ce partidul s-a retras de la guvernare. Sub conducerea lui Berceanu, Garda de Mediu a făcut mai multe incursiuni în Ilfov pentru a opri focurile toxice de deșeuri care poluează aerul Capitalei.

Octavian Berceanu a fost eliberat din funcția de comisar general al Gărzii de Mediu, potrivit unui ordin semnat de premierul Florin Cîțu, decizie publicată ulterior în Monitorul Oficial.

”Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, in 6 luni cat am lucrat impreuna, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Garzii Nationale de Mediu.

Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM sa beneficieze de ajustarea echitabila a veniturilor, lucru pentru care am luptat impreuna cu ministrul Tánczos Barna si căruia ii mulțumesc pentru spiritul de echipa”, a scris Berceanu pe pagina de Facebook.

Principalul poluator din București este traficul, însă pe locul doi se află arderile ilegale de deșeuri, declara, într-un interviu pentru Hotnews șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. Sub conducerea lui Berceanu, Garda de Mediu a făcut mai multe incursiuni la depozite ilegale de deșeuri din Ilfov pentru a opri focurile date de localnici.

„Atunci când poluarea depășește limitele, jumătate este dată de arderile ilegale, pentru că în momentul în care am mers pe teren, în februarie – martie, aveam 20 de focuri permanente în zona Sintești. Acum au dispărut focurile astea, ard două, trei, patru, din când în când, răzleț, și de asta avem o calitate a aerului, față de anii trecuți, de cel puțin cinci ori mai bună.”, declara Berceanu, în urmă cu câteva zile.

Fostul șef al Gărzii de Mediu a menționat, luni, la Digi 24, că nu a fost anunțat de către premierul Florin Cîțu despre decizie și că niciodată acesta nu i-a făcut direct reproșuri: „Indirect, probabil (l-a deranjat) faptul că am avut păreri destul de des”.

Berceanu a mai spus că, până să preia el conducerea Gărzii de Mediu, comisarii „au lucrat sub presiune și control politic”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button