Cîțu îi sare în ajutor lui Nicușor Dan și transmite un mesaj pentru USR PLUS: Să avem un buget cât mai repede. Eu știu situația de la București, am lucrat cu domnul primar general

04 mai 2021
103 afișări
Cîțu îi sare în ajutor lui Nicușor Dan și transmite un mesaj pentru USR PLUS: Să avem un buget cât mai repede. Eu știu situația de la București, am lucrat cu domnul primar general

Premierul Florin Cîțu a transmis, marți, că bugetul național nu va susține „un derapaj” la București. Premierul a arătat că întârzierile în adoptarea bugetului care să ducă la incapacități de plată nu vor fi susținute din bugetul național.

Șeful Guvernului a precizat că la bugetul Capitalei a lucrat împreună cu primarul general și a cerut adoptarea cât mai rapidă a acestuia, după ce consilierii generali USR PLUS s-au opus, susținând că bugetul este nerealist și l-au atacat pe Nicușor Dan.

Anunțul făcut de Florin Cîțu

„Am avut discuții si cu domnul primar general. Eu știu situația de la București, am lucrat cu domnul primar general și anul trecut pentru a rezolva câteva dintre probleme. Am construit anul acesta bugetul împreună. Este foarte important să avem un buget cât mai repede la București.

Mesajul meu e clar: nu vom susține de la bugetul național întârzieri care să ducă la incapacități de plată, să plătim mai mult. Bugetul național nu va susține un derapaj la București. De aceea sunt sigur că vor găsi o soluție cât mai rapid, se va vota bugetul și vom merge mai departe”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat despre nemulțumirile celor din USR PLUS, care susțin că bugetul este construit pe venituri care nu sunt realiste, Cîțu a spus că, până acum, execuția bugetară arată că sunt venituri mai mari.

„Cred că cei care au construit bugetul trebuie să vină cu o explicație. Veniturile par câteodată supraestimate, vom vedea cum va arăta execuția bugetară. Până acum execuția bugetară arată că avem venituri mai mari decât am prognozat. Anul acesta arată venituri mai mari”, a mai declarat premierul.

Bugetul Capitalei, în aer după refuzul USR PLUS de a-l susține

Săptămână trecută consilierii generali din Capitală nu au adoptat bugetul, după ce consilierii USR PLUS s-au opus proiectului prezentat de primarul general Nicușor Dan.

Bugetul Bucureștiului, în forma propusă de primarul, nu a fost adoptat, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Proiectul a fost respins după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu îl va vota întrucât ar avea veniturile supraevaluate.

Miza reală a disputei dintre Nicușor Dan și consilierii USR PLUS este delegarea dreptului de semnătură pentru viceprimarul PLUS Horia Tomescu. Acesta vrea drept de semnătură pentru a putea numi managerii spitalelor din București și directorul ASSMB.

Cookies