ÎN BUCUREȘTI

Cîțu, despre restricțiile din București: „Măsuri mai dure”. Nicușor Dan: „Încercăm să evităm carantina”

După ședința cu primarii din București, premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj pe pagina de Facebook, că vor fi luate măsuri mai dure pentru cei care nu respectă restricțiile. „Nu vreau ca românii care respectă regulile să aibă de suferit”, transmite premierul.

Cîțu despre restricțiile din București: „Măsuri mai dure pentru acest segment”

„Nimeni nu este mai presus de lege. Am spus-o clar și o repet.

Astăzi am ședințe cu autoritățile locale din țară și din Capitală, pentru a gestiona cât mai bine epidemia din România. Trebuie să găsim soluții pentru cazurile punctuale în care măsurile de prevenire a infectării cu SARS-COV-2 nu sunt respectate.

Măsurile mai dure vor fi pentru acest segment. Nu vreau ca românii care respectă regulile de mai bine de un an să aibă de suferit din această cauză. Știu că este greu și le mulțumesc pentru tot efortul pe care l-au făcut și îl vor face în continuare.

Indiferent câte măsuri va lua Guvernul și câte paturi vor fi suplimentate in spitale, fără implicarea voastră nu vom reuși să trecem cu bine peste valul 3 al pandemiei.

Dacă respectăm măsurile de protecție, economia rămâne deschisă și nici nu aglomerăm spitalele. Cred că sunt suficiente motive pentru a face împreună încă un efort, pentru a acționa responsabil.
Și să nu uităm că vaccinarea rămâne singura soluție pentru revenirea la normalitate.”, a transmis premierul Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook.

Primarul General al Capitalei spune că s-au căutat soluții

Premierul Cîțu a avut luni o ședință cu primarii sectoarelor din București urmând să discute și cu autoritățile locale din țară. După discuțiile de la Guvern, primarul general Nicușor Dan a declarat că s-au căutat soluții pentru evitarea carantinei în București, potrivit Digi24.

„Suntem în aceeași situație din noiembrie, decembrie. Aceleași măsuri de atunci, mai puțin deschiderea școlilor, sunt în vigoare în momentul acesta. Totul este să fim responsabili și să trecem cu bine. Mai avem de trecut două luni, pentru că este o cantitate mare de vaccinuri care urmează să vină în România în lunile aprilie și mai. Noi trebuie să mai rezistăm lunile acestea, martie și aprilie, până când un număr de vaccinuri vor sosi”, a declarat primarul Capitalei.

În ceea ce privește subiectul carantinării pe sectoare, Nicușor Dan a precizat că nu s-a luat în calcul: „Ce pot să vă spun că la această discuție am încercat să găsim acele soluții care să evite carantina”, a mai declarat Nicușor Dan, potrivit sursei citate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button