Cișmigiu, paradis interzis. 20 de lucruri pe care n-ai voie să le faci în parc, iar lista e vis. Nu prindeți veverițe cu plasa de fluturi și nici nu luați oile la păscut când ieșiți la plimbare

27 sept. 2023
10029 Afișari
Cișmigiu, paradis interzis. 20 de lucruri pe care n-ai voie să le faci în parc, iar lista e vis. Nu prindeți veverițe cu plasa de fluturi și nici nu luați oile la păscut când ieșiți la plimbare
Cișmigiu, paradis interzis. 20 de lucruri pe care n-ai voie să le faci în parc, iar lista e vis. Nu prindeți veverițe cu plasa de fluturi și nici nu luați oile la păscut când ieșiți la plimbare. Sursa foto: Agerpres

În Parcul Cișimigiu din București sunt atât de multe lucruri interzise, încât cel mai bine e să mergi doar să te plimbi, fără să atingi nimic și eventual fără să ai vreun animal (de companie sau nu) cu tine. Și în cazul în care v-ați gândit vreodată să vă spălați mașina în lac sau să prindeți porumbei și veverițe cu o plasă de prins fluturi (așa cum arată unul dintre simboluri), să știți că aceste lucruri nu sunt permise în parc!

Lucruri pe care poate vreți să le faceți, dar care sunt interzise în Parcul Cișmigiu

Undeva în Parcul Cișmigiu există un panou mare cu regulamentul care trebuie respectat de oamenii care vin acolo. Nu știm ce s-a întâmplat până acum în parc, dar regulile sunt pe cât de hilare, pe atât de serioase.

V-ați gândit vreodată să faceți un grătar cu amicii în Parcul Cișmigiu? Ei bine, atunci ar trebui să stiți că focul nu este permis în interiorul parcului. Sau ați vrut să vă cultivați propria grădina cu fructe și legume în parc? Recoltarea plantelor este și ea interzisă.

Sau poate unele persoane își doresc să vină și să scoată copacii din rădăcini. Nici asta nu pot face, pentru că ar încălca regulamentul.

Un lucru important atunci când vă plimbați prin Cișmigiu este să protejați monumentele. Să nu cumva să călcați pe ele, ca doar scrie în regulament.

Poate există și bucureșteni care nu au unde să își ducă oile și se gândeau să le aducă în parc la pășunat. Din păcate, ALPAB a interzis și acest lucru. Ghinion!

Scăldatul, interzis și el. Pescuitul, de asemenea. Maxim ați găsi niște mucuri de țigară în acel lac, deci, mai bine nu încercați să vă aduceți undițele.

În cazul în care la spălătorie este închis și aveți nevoie urgentă să vă spălați mașina, să nu încercați să o aduceți în Cișmigiu, pentru că regulamentul nu permite spălarea autovehiculelor în parc.

Mai există varianta să nu vă convină poziționarea băncilor și să vreți să le mutați mai la umbră, mai la soare sau mai lângă lac. Nici asta nu este permis.

Acestea sunt doar câteva dintre regulile impuse de ALPAB și de Consiliul General al Municipiului București, pe care bucureștenii ar trebui să le respecte cu strictețe.

Regulamentul complet

Regulamentul Parcului Cișmigiu
Regulamentul Parcului Cișmigiu. Sursa foto: Facebook/ laacasa.ro

Ce spun bucureștenii despre aceste reguli

Imaginea cu regulamentul Parcului Cișmigiu a apărut pe Facebook și a fost văzută de mii de internauți. Unii dintre ei și-au exprimat părerile cu privire la aceste reguli.

Majoritatea au ironizat situația și au stârnit râsul cititorilor.

Câteva dintre comentarii

  • „Eu chiar voiam să fac un grătar în timp ce-mi spălam mașina în lac.” (D. M.)
  • „Adevărul e că un schimbat de ulei și de filtre e mai frumos în natură unde cântă păsărelele fericite că nu le mai vânează nimeni ca să le pună pe grătar în cadrul unei activități economice interzise.” (O. S.)
  • „Au omis, totuși, să treacă „respiratul interzis”. (M. T.)
  • „Văd că scuipatul cojilor de semințe nu e interzis. Deci avem voie.” (M. T.)
  • „Ce mi-ar mai fi plăcut sa mut băncile de la soare la umbră și invers!” (M. D.)
  • „Accesul interzis! Și terminau.” (M. E. B.)

Te-ar putea interesa și:

Cookies