Circulația tramvaiului 41, blocată de zeci de minute. Ziua și defecțiunea la STB UPDATE

08 iul. 2021
625 Afișari
Circulația tramvaiului 41, blocată de zeci de minute. Ziua și defecțiunea la STB UPDATE

Circulația tramvaiului 41 este bocată, joi, de zeci de minute, după ce încă un tramvai s-a defectat. Astfel de situații au ajuns să se întâmple zilnic în București.

UPDATE:

Situația a fost într-un final remediată:

 

Știre inițială:

Circulaţia tramvaielor liniei 41 este blocată joi, pe Şoseaua Virtuţii. Motivul ar fi o serie de defecțiuni la unul dintre vehicule.

Tramvaiul 41, blocat spre Ghencea

Potrivit informațiilor oferite de STB, circulaţie tramvaielor de pe linia 41 este joi după-amiază pe Şoseaua Virtuţii, în sensul de mers spre Ghencea. Motivul ar fi acela al unei defecţiuni la unul dintre tramvaie. Anunțul a fost făcut , joi, pe Twitter, de Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Pasagerii au fost preluați de o serie de autobuze STB, fiind înființată rapid o line de urgență care să preia traficul și să nu ducă la timpi mari de așteptare pentru călători.

 O echipă de intervenție este deja la fața locului

Conform companiei de transport public din București, pentru remedierea situaţiei a fost trimisă deja la faţa locului o echipă de intervenţie care lucrează de zor pentru remedierea situație.

„Linia 41 – blocată pe Şos. Virtuţii, la Pod Ciurel, pe sensul spre Ghencea. Cauza: defecţiune tramvai. A fost trimisă echipa de intervenţie. Pentru preluarea fluxului de călători s-a înfiinţat o linie navetă de autobuze”, transmite STB.

Situația tramvaielor și infrastructurii vechi duce la defecțiuni zilnice

Oficialii STB spun că aproape un sfert din liniile ce traversează Bucureștiul, adică vreo 26 de kilometri de cale dublă, sunt extrem de vechi şi se rupe oricând. Motivul ar fi acela că oţelul din care au fost fabricate acum 30 de ani este vechi și nu mai oferă elasticitatea necesară deplasării tramvaielor în siguranță.

Tehnicienii STB au ajuns la concluzia că din pricina căldurii liniile de tramvai se dilatată şi cedează în zone în care a fost sudată. Primăria Capitalei a anunțat că va rezolva o serie din problemele transportului public, însă recent bugetul STB a fost redus.

Cookies