Circulația tramvaielor de pe linia 5, blocată pentru 90 de minute. Un șofer și-a parcat mașina pe șine

25 iun. 2022
12528 afișări
Circulația tramvaielor de pe linia 5, blocată pentru 90 de minute. Un șofer și-a parcat mașina pe șine
Circulația tramvaielor de pe linia 5, blocată pentru 90 de minute. Un șofer și-a parcat mașina pe șine | Sursă foto: Info Trafic București și Ilfov

Linia 5 din București a fost blocată în această dimineață, de un șofer ce a parcat mașina pe șinele pe care circul transportul în comun de suprafață.

UPDATE ora 11:35 – Linia de tramvai funcționează normal pe Strada Barbu Văcărescu. Circulația acestuia a fost blocată timp de 90 de minute (între orele 10:05 – 11:35).

Linia 5, blocată de o mașină parcată pe șine

Linia de tramvai numărul 5 a fost repusă în funcțiune în data de 17 iunie 2022, după o pauza de aproape 5 ani de zile. Cu toate că de la acel moment a trecut deja o săptămână, nu toți șoferii din București au aflat că nu mai pot parca mașinile pe linia de tramvai.

Astfel că, în această dimineață circulația tramvaiului 5 a fost blocată, de o mașină parcată fix pe șinele pe care circulă transportul public în comun.

Tramvaiul a fost blocat pe Strada Barbu Văcărescu/Șoseaua Pipera, pe sensul de mers către Piața Sfântul Gheorghe, după cum informează STB SA Clienți. 

Bucla liniei de tramvai de pe Bulevardul Aerogării va fi reabilitată

În data de 22 iunie 2022, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că vor fi începute lucrările de reabilitare a buclei de tramvai de pe Bulevardul Aerogării, pe unde va circula linia de tramvai 5.

De asemenea, edilul Capitalei a anunțat că a fost făcută Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții în ceea ce privește restul liniei 5 din București. În curând va fi demarată și procedura ce achiziției.

Pentru realizarea acestor lucrări, Primăria Sectorului 1 a decis să ofere sprijin financiar Primăriei Capitalei. Astfel că, administrația publică a Sectorului 1 oferă suma de 5 milioane de lei pentru lucrările de reabilitare ce se vor face pe Bulevardul Aerogării.

Cookies