Circulația în zonele Giulești și Ghencea va fi restricționată în acest weekend. Poliția Capitalei a oferit toate detaliile în acest caz

24 iun. 2023
427 afișări
Circulația în zonele Giulești și Ghencea va fi restricționată în acest weekend. Poliția Capitalei a oferit toate detaliile în acest caz
Circulația în zonele Giulești și Ghencea va fi restricționată în acest weekend. Poliția Capitalei a oferit toate detaliile în acest caz. Sursa foto: Antena 3

Traficul rutier va fi restricționat în acest weekend în zona stadioanelor „Rapid-Giulești”, respectiv „Steaua-Ghencea” pentru buna organizare a Campionatului European de Fotbal Under 21 (EURO 2023 – U21). Astfel, traficul rutier și chiar cel pietonal vor fi limitate pentru a nu aglomera sau bloca cele două zone din oraș. Mai mult, Calea Giulești va fi complet închisă duminică, 25 iunie, motivul fiind aniversarea a 100 de ani de la înființarea Clubului Sportiv Rapid București.

Desfășurarea mai multor meciuri de la Campionatului European de Fotbal Under 21 (EURO 2023 – U21) în Capitală duce la introducerea de restricții de circulație a autoturismelor și a pietonilor în zonele adiacente stadioanelor în zilele de meci pentru a evita formarea de aglomerații sau chiar blocarea traficului. În acest sens, în zilele de 24, respectiv 25 iunie, circulația va fi restricționată în zonele stadioanelor „Rapid-Giulești” și „Steaua-Ghencea”, potrivit Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Restricții de circulație în ziua de 24 iunie și rute alternative

În data de 24 iunie, începând cu ora 21:45, pe Stadionul „Rapid- Giulești”, va avea loc meciul de fotbal dintre selecționatele U-21 ale Spaniei și Croației, în cadrul Grupei B a Campionatului European de Fotbal Under 21 (EURO 2023 – U21).

Prin urmare, traficul rutier va fi restricționat în zonă astfel:

  • până pe data de 4 iulie, ora 7:00, traficul rutier va fi restricționat pe banda I de circulație pe Calea Giulești (din direcția Pod Grand – Cartier Giulești), pe segmentul de drum cuprins între trecerea de pietoni din fața Operei Comice și Str. Prunaru.

De asemenea, tot pe 24 iunie, începând cu ora 19:00, pe Stadionul „Steaua- Ghencea”, va avea loc meciul de fotbal dintre selecționatele U-21 ale României și Ucrainei, în cadrul Grupei B a Campionatului European de Fotbal Under 21 (EURO 2023 – U21).

Și în acest caz, traficul va fi restricționat, însă măsurile vor fi mai complexe, deoarece se așteaptă un număr mai mare de spectatori:

  • în data de 24 iunie, începând cu ora 09:00, până la încheierea meciului, restricționarea traficului pietonal pe segmentul de trotuar dintre pasajul cu linia de tramvai 41 și aleea de acces auto în incinta Complexului Sportiv “Steaua-Ghencea” și permiterea circulației auto în ambele sensuri pe acest trotuar;
  • în data de 24 iunie, începând cu ora 17:00, restricționarea graduală și dacă situație o impune a traficului rutier pe Bd. Ghencea și pe străzile care acced către acesta, cu excepția riveranilor, între Str. Constantin Titel Petrescu și Str. Brașov;
    din data de 24 iunie, începând cu ora 07:00, până la încheierea meciului, restricționarea staționării mijloacelor auto în alveola din fața intrării în Complexul Sportiv „Steaua-Ghencea” (la fosta Arcadă).

Restricții de circulație în ziua de 25 iunie și rute alternative

Pe 25 iunie va avea loc pe Stadionul „Rapid-Giulești” un eveniment dedicat aniversării a 100 de ani de la înființarea Clubului Sportiv Rapid București, eveniment care va atrage de asemenea un număr însemnat de spectatori, motiv pentru care vor fi implementate restricții de circulație.

Prin urmare, în intervalul orar 02:00 – 23:00 va fi restricționat traficul rutier pe Calea Giulești, pe segmentul cuprins între Podul Grant și Strada 9 Mai, traficul urmând a fi deviat pe arterele adiacente.

Rute alternative:

  • Calea Giulești – Str. 9 Mai – Calea Crângași;
  • Calea Crângași – Str. Ceahlăul – Str. George Vâlsan – Calea Giulești.

CITEȘTE ȘI

6 linii STB vor funcționa pe trasee deviate până sâmbătă dimineață. Se înlocuiește calea de rulare a tramvaielor la capătul liniei „CFR Progresul”

Avem „Străzi deschise – București” și în ultimul weekend din iunie. Evenimentul se extinde în cartierul 13 Septembrie din Sectorul 5 și revine și pe Calea Victoriei

STB deviază 5 linii de autobuz în această sâmbătă. Se filmează pe Bd. Unirii și vor exista restricții de circulație

Cookies