Circulă azi metroul? ”Nu există un acord cu sindicaliştii”

29 mart. 2021
71 afișări
Circulă azi metroul? ”Nu există un acord cu sindicaliştii”

Circulă azi metroul? Este întrebarea pe care ne-o adresăm mulți dintre noi după haosul care a fost vineri în București în urma protestului spontan de la metrou. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a afirmat în weekend că nu există încă un acord cu sindicaliştii de la Metrorex în urma discuţiilor de la Prefectura Bucureşti.

Circulă azi metroul? La această oră, circulă, din informațiile noastre, deși Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, anunțase că nu s-a ajuns la un acord cu sindicaliştii și că ministerul a acceptat „continuarea unor discuţii, pentru că ăsta este un lucru normal, dialogul social, dialogul real”.

Circulaţia metrourilor a fost blocată, vineri, după ce aproximativ 600 de salariaţi de la metrou s-au aflat în subteran şi blocau căile de rulare.

Vineri seară, Prefectura Capitalei a anunţat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii sindicatelor la metrou, a fost convenită reluarea activităţii la metrou. Trenurile au pornit la ora, iar sâmbătă au funcționat normal.

Deci, circulă azi metroul? Discuțiile dintre cele două părți continuă

„Ceea ce au prezentat ca un rezultat al unor negocieri sunt, de fapt, cerinţele dumnealor. Nu există niciun fel de acord, dumnealor solicită să meargă totul aşa cum a fost până acum, adică cu acelaşi număr de personal şi aceleaşi salarii, lucru care este imposibil în contextul legii bugetului de stat care prevede că bugetul salarial pe 2021 nu poate fi mai mare decât cel pe 2020, or cu creşterea de 18%, matematic, nu se poate”, a declarat ministrul.

În urma protestului de la metrou au fost deschise trei dosare penale.

Primul care a anunțat o plângere penală a fost Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, care a depus plângerea la DNA, semnalând șapte infracțiuni.

Apoi, Parchetul Sectorului 4 s-a autosesizat pentru grevă ilegală, iar DIICOT are pe masă o plângere de terorism de la Metrorex.

Metrorex a făcut o plângere la DIICOT pentru terorism în cazul angajaților blocați la metrou.

Cookies