Circul foamei de la Unirii se transformă în mall, în ciuda plângerilor penale

de:
04 nov. 2015
28 Afișari
Circul foamei de la Unirii se transformă în mall, în ciuda plângerilor penale

„M-am întâlnit săptămâna trecută cu preşedintele Consiliului de Administraţie al Minerva şi mi-a spus că au acordul de la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a reîncepe procedura de autorizare, pentru că autorizaţia expirase. Am stabilit cu el ca în cursul acestei săptămâni să aplice pentru un nou certificat de urbanism. Sper că au găsit bani, pentru că ei s-au oprit din cauza faptului că nu mai aveau finanţare şi cam ieşiseră din parametrii autorizaţiei iniţiale, dar acum au găsit şi bani şi au promis că vor realiza investiţia”, a declarat pentru Capital Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-şef al Primăriei Sectorului 3, pe raza căreia se află imobilul.

Aurel Eugen Muntean dezvoltă acest proiect prin intermediul firmei Minerva – Galeriile Comerciale, care mai deţine printre altele şi magazinul Victoria de lângă Poliţia Capitalei.

Renovarea şi extinderea structurii existente a început în primăvara anului 2012, însă şantierul a fost oprit în ultimii doi ani. Conform autorizaţiei de construcţie iniţiale, proiectul ar fi trebuit finalizat la începutul anului 2013 şi presupunea livrarea unei suprafeţe comerciale de până la 30.000 mp. Ştefan Dumitraşcu spune că, cel mai probabil, va fi emisă autorizaţia iniţială.

Primăria Sectorului 3 a transmis B365.ro următorul răspuns referitor la lucrările ilegale depistate chiar anul acesta la Circul Foamei: „În ceea ce priveşte verificarea respectării autorizaţiei de construire şi aplicarea contravenţiilor, reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 3 au efectuat în data de 24 martie 2015 un control la imobilul în cauză. Aceştia au constatat lucrări executate fără autorizaţie de construire constând în supraetajare cu două niveluri pe laturile dinspre bd-ul Corneliu Coposu şi str. Sfânta Vineri. În acest sens s-a întocmit un Proces-Verbal de Constatare şi Sancţionare (PVCSC) a contravenţiei nr. 1000618/2015, prin care proprietarul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 26, alin. (1), lit. a), din Legea 50/1991, republicată. De asemenea, s-a constatat că la corpul A al construcţiei existente Sp+P+3E+4 retras nu se executau lucrări.
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 3 au efectuat în data de 24 mai 2015 un nou control, în urma căruia s-a constatat că nu au fost respectate prevederile autorizaţiei de construire menţionate anterior. Investitorul a executat lucrări de extensie a spaţiului de sub cupolă, sancţionate prin PVCSC nr. 1000685/14.07.2015. Totodată, s-a constatat continuarea lucrărilor pe latura dispre str. Sfânta Vineri, sancţionate prin PVCSC nr. 1000618/07.04.2015.
Continuarea executării lucrărilor după dispunerea încetării acestora constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă, în conformitate cu prevederile Legii 50/1991, republicată în 2014, art. 24, alin. (1), lit. b).
În aceste condiţii, a fost sesizat Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3 – Secţia 10, fapta fiind de natură penală.”

Cookies