Circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca. Bugetul proiectului pe 2014,majorat cu 5,9 mil. euro

de:
27 apr. 2014
0 Afișari
Circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca. Bugetul proiectului pe 2014,majorat cu 5,9 mil. euro

Primăria Capitalei vrea să suplimenteze bugetul alocat în acest an proiectului de amenajare a unui circuit turistic pe Lacurile Tei şi Floreasca cu suma de 26.294.000 lei (aprox 5,9 milioane euro). Banii provin dintr-un credit bancar, contractat de municipalitate la începutul acestui an de la BRD (VEZI DETALII ÎMPRUMUT)

În bugetul pentru 2014, proiectul avea alocată deja suma de 9.885.000 euro (2,2 milioane euro). Cu noua suplimentare, proiectul de amenajare a unui circuit turistic pe Lacurile Tei şi Floreasca ar putea beneficia în acest an de un buget de 36,1 milioane lei (8,1 milioane euro). Propunerea de suplimentare a banilor alocaţi acestui proiect va fi supusă aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti în şedinţa din 29 aprilie.  

Planul de amenajare a lacurilor Tei şi Floreasca prevede construirea a şase porturi pentru vaporaşe turistice, a 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi a două amfiteatre cu scene plutitoare cu o capacitate de 240 locuri fiecare. În plus proiectul prevede şi construirea unei săli polivalente de 260 metri pătraţi, cu 360 de locuri.

Pentru a putea face navigabilă zona dintre lacul Herăstrău și lacul Tei, lacurile vor fi curățate, iar malurile din beton vor fi întărite, dat fiind că acestea s-au degradat în lipsa oricărei intervenții până în prezent. În cadrul proiectului, vor fi amenajate trei zone de agrement cu piscine, o pasarelă ciclo-pietonală şi patru kilometri de piste pentru pietoni şi biciclete.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), care va realiza acest proiect, va achiziţiona un vaporaş turistic de agrement, alimentat cu celule fotovoltaice, 33 de echipamente de wind surf, 30 de echipamente de kite-surf, dar şi 40 de caiace şi 100 de bărcuţe şi hidrobiciclete.

Clădirile pentru servicii şi sistemele de biciclete vor fi alimentate cu energie solară, la fel ca și vaporașul.

Investiţia este finanţată în cea mai mare parte prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Primăria Capitalei își propune ca prin acest proiect să crească numărul turiștilor care vin în București cu cel puțin 15% și a duratei sejurului cu cel puțin 10%.

Cookies