LA MINE-N CARTIER

Circuit turistic de 17 milioane de euro pe lacurile Floreasca şi Tei: amfiteatre, piste şi piscine

Contractul pentru executarea lucrărilor de amenajare a circuitului turistic pe lacurile Floreasca şi Tei și zona adiacentă lor a fost atribuit asocierii de firme SC Construcții Erbașu SA & SC Garden Center Grup SRL & SC Eco Horticultura SRL & Vega 93 SRL & SC Aedillia Construct 90 SRL.

Contractul, finaţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, va avea durata de 17 luni începând de la data atribuirii. Lucrările ce vor fi realizate includ lucrări de arhitectură peisagistică a parcurilor, de protecție a malurilor, instalații pentru clădiri și construcții clădiri destinate activităților de recreere sportive, culturale, de cazare și restaurante.

Investiția totală a Primăriei Capitalei ajunge la 76.047.109 lei cu TVA (61,328,313.9 RON fără TVA), adică aproximativ 17 milioane de euro. Contractul ar putea fi subcontractat în proporție de 56%, se arată în documentația publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Planul de amenajare a lacurilor Tei şi Floreasca prevede construirea a şase porturi pentru vaporaşe turistice, a 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi a două amfiteatre cu scene plutitoare cu o capacitate de 240 locuri fiecare. În plus proiectul prevede şi construirea unei săli polivalente de 260 metri pătraţi, cu 360 de locuri.

Pentru a putea face navigabilă zona dintre lacul Herăstrău și lacul Tei, lacurile vor fi curățate, iar malurile din beton vor fi întărite, dat fiind că acestea s-au degradat în lipsa oricărei intervenții până în prezent.

În cadrul proiectului, vor fi amenajate trei zone de agrement cu piscine, o pasarelă ciclo-pietonală şi patru kilometri de piste pentru pietoni şi biciclete. Detalii aici.

„Lacul Floreasca este împărțit în 3 cadrane de intervenție, F1, F2, F3, iar lacul Tei în alte 3 cadrane, T1, T2, T3. În cadrul acestui circuit gândit ca un proiect unitar se vor construi porturi (debarcadere) începand cu insula Bordei precum și alte obiective de infrastructură turistică după cum urmează:

– decolmatarea lacurilor Floreasca și Tei;

– reabilitarea apărărilor de mal;

– debarcader vaporaș turistic;

– debarcaderul pentru ambarcațiunile mici de agrement și ambarcațiunile specifice sporturilor nautice;

– amfiteatrul Floreasca și Amfiteatrul Tei;

– platformă scenă aferentă amfiteatrului;

– chioșcuri pentru activități culturale și agrement;

– platformă activități culturale și agrement/loisir;

– clădiri polifuncționale, clădiri de servicii;

– poduri de acces;

– pasarelă ciclo-pietonală și pistă ciclo-pietonală;

– zonă de joacă pentru copii și rețele exterioare”, se arată în caietul de sarcini aferent contractului.

Primăria Capitalei a atribuit contractul în urma unei licitații deschise, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. Potrivit SEAP, au fost primite 7 oferte, dintre care doar una a fost declarată adminisibilă.

Primăria Capitalei își propune ca prin acest proiect să crească numărul turiștilor care vin în București cu cel puțin 15% și a duratei sejurului cu cel puțin 10%.

Primăria Capitalei vrea să reamenajeze zonele din jurul celor salbei de lacuri a Bucureștiului. Pe o distanță de 30 de kilometri vor fi amenajate alei pietonale, piste pentru bicicliști și jogging, dar și spații de joacă pentru copii. Proiectul începe anul acesta cu amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Tei și Floreasca. Planul de amenajare a celor două lacuri va fi gata în aprilie 2016. Termenul estimat pentru întreg proiectul, ce cuprinde cele zece lacuri, este anul 2020. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button